• Šk. výlet Zveropark - II.A, II.B

          • Dňa 12.6. sa žiaci II.A a II.B zúčastnili školského výletu v Zveroparku. Spoznali mnohé zaujímavé exotické a domáce zvieratá. Zahrali sa na mnohých atrakciách a obdivovali vyrezávané rozprávkové bytosti, poučili sa z informačných  kreslených tabúľ. Bol to skvelý deň. Pozrite si album Šk. výlet Zveropark - II.A, II.B. (TatTom)

          • ŠVP Kremnica - Skalka 3.A, 3.B, 4.A

          • V dňoch 29.5. - 2.6.2023 sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili školy v prírode na Skalke v Horskom hoteli Minciar. Deti si užili bohatý animačný program uprosterd nádhernej prírody Kremnických vrchov. Cestou do školy v prírode sme navštívili Minciareň v Kremnici a cestou späť sme sa zastavili v Banskom múzeu v Štôlni Andrej. Počas pobytu sme spoznávali okolitú prírodu, vyšli sme si na Peknú vyhliadku na Skalke, prešli sme sa 7km po Bielej stope na štadióne Rudolfa Čilíka. Počasie nám prialo, slniečko na nás svietilo celý týždeň. MDD sme oslávili parádnou opekačkou s diskotékou. Domov sme sa vrátili šťastní a vysmiati, plní krásnych zážitkov. Veľa napovie album ŠVP Kremnica - Skalka 3.A, 3.B, 4.A (MarMin)

          • KLOKAN matem. súťaž

          • Matematický klokan je najväčšia medzinárodná matematická súťaž na svete. Každoročne sa do nej zapája niekoľko miliónov žiakov na celej zemeguli.

            Tak prečo nie aj tí naši?

            Naša škola sa zapája už približne 10 rokov. Sme radi, že naši žiaci majú ešte záujem zmerať si svoje sily v matematike.Tento rok sa zapojilo 106 žiakov. Riešili úlohy náročné i menej náročné. Každý si zaslúžil odmenu vo forme diplomu a malého darčeka.

            Úspešní riešitelia:

            5.C Šimon Jašo

            4.C Tomáš Kadlečík

            3.C Sofia Mikhailova

            3.B Hana Popundová

            3.A Zuzana Kučerová

            2.C Jana Odrášková, Jakub Hadzima

            2.B Martin Kvasnica, Ondrej Dic

            2.A Samuel Hrubovčák, Liliana Kikelová

            1.C Zoe Poláková, Anna Gulánová

            1.B Tomáš Szabó

            Mgr. Csandová, koordinátorka súťaže. Pozrite si album KLOKAN matem. súťaž 

          • Mladí divadelníci

          • Žiaci 5. C sa veľmi posnažili a na hodine literatúry si pripravili bábkové divadlo s názvom Vianočná misia. Celý scenár pripravila Linda Palinská. (GabLal)

          • Výlet do historickej Budapešti

          • Dňa 31.5.2023 sa triedy VIII.B, VIII.C a IX.B zúčastnili školského výletu v Budapešti. Ako prvé navštívili Tropicárium, kde mohli vidieť v obrovskom akváriu žraloky, raje, pyrane či iné druhy rýb. V Dažďovom pralese boli exotické živočíchy, vtáky, opičky, aligátory, hady... Nasledovala prehliadka v centre historického mesta so sprievodkyňou, ktorá porozprávala rôzne zaujímavosti o Budapešti. Nakoniec sa výletníci presunuli na Budínsky hrad s nádherným výhľadom na celú Budapešť.

          • Beseda s poslancom EP p.Štefancom

          • V pondelok 5.júna 2023 mali možnosť žiaci 8.-9.ročníka zistiť, ako funguje, čo je poslaním, aké aktuálne úlohy rieši Európsky parlament. Beseda s poslancom EP p.Ivanom Štefancom, ktorý zastupuje záujmy Slovenska v Európskom parlamente od r.2014, žiakov zaujala nielen tým, že sa preberali aktuálne spoločensko-politické otázky.Vedeli ste, že stál za zavedením eura na Slovensko? Teraz to už vieme aj my. Pán Štefanec sa nevyhýbal žiadnej zvedavej otázke a určite si budeme pamätať jeho posolstvo o dôležitosti hľadania spolupráce ako šance na budúcnosť. Aktivita vznikla v spolupráci s EURODIRECT Nitra - IZPI p.Tatianou Kobidovou a asistentmi p.Štefanca - p.Vierou Čeplíkovou a p.Marcelom Sujom.

          • Deviataci v Tatrách

          • ŽIaci 9.C triedy 31.5.-2.6.2023 spoznávali krásy a tajomstvá Tatier na koncoročnom školskom výlete. Ako sa im pobyt v horách páčil sa môžete presvedčiť aj sami.

          • ŠVP 2.C a 3.C - Hrabovská dolina, Penzión Gejdák

          • V dňoch 8.5. - 12.5.2023 sa žiaci 2.C a 3.C zúčastnili pobytu v škole v prírode. Krásu čarovnej prírody sme objavovali v Penzióne Gejdák - Hrabovská dolina. Deti mali možnosť spoznávať okolitú prírodu,  jazdiť na koni, spoznávať život na farme. Ako relax po krásnych aktivitách využili bazén. Deti sa v ňom vybláznili,  zasúťažili,  zatancovali a samozrejme zaplávali. Vrátili sme s množstvom zážitkov a nádherných spomienok. O rok dovidenia. Viac napovie album ŠVP 2.C a 3.C - Hrabovská dolina, Penzión Gejdák. (JulVar)

          • Deň detí po našom

          • V piatok 2.júna sme netradičnými aktivitami oslávili Deň detí.

            Žiaci 6.C a 7.A sa vybrali na športový výlet na Pyramídu.

          • Čitateľský maratón

          • V termíne od 22.mája do 26. mája 2023 sa naša škola zapojla do Celoslovenského detského čitateľského maratónu. Aktívne sa ho zúčastnilo 324 žiakov 3. až 9. ročníka. Tento rok sme podporili myšlienku inklúzie a integrácie – čítalo sa preto  v rôznych jazykoch. U nás zazneli ukážky textov nielen v slovenskom jazyku, ale aj v anglickom, nemeckom, poľskom, ukrajinskom, gréckom, ruskom a maďarskom jazyku. V Nitre sme jednou z troch základných škôl, ktoré sa zapojili do krásneho projektu na podporu čítania detí. Veríme, že aj touto aktivitou upevníme pozitívny vzťah detí ku knihám.

          • Deviataci na Donovaloch

          • V dňoch 30. mája až 1. júna sa IX. A obrazne povedané "rozlúčila" so základnou školou. Poslednýkrát boli spoločne na školskom výlete. Dobrodružná cesta vlakom a autobusom, prechádzky po okolí v osade Donovaly, cesta turistickým vlakom a najmä celodenná túra do NKP Kalište určite nadlho utkvie v pamäti detí. Počasie bolo skvelé, rovnako aj naša nálada...

          • Tanečník školy 2023

          • Po 3 rokoch sme sa opäť stretli už na 13. ročníku školskej tanečnej súťaže Tanečník školy dňa 26. mája 2023 v telocvični. 26 detí si zasúťažilo v 2 vekových kategóriách a v kategórii sóloduo/trio. Odborná porota, v zložení Andrea Bilíková, Magdaléna Jakubíková, Vladimíra Mlacáková, mala neľahkú úlohu, lebo výkony jednotlivých tanečníkov boli na veľmi dobrej úrovni. Nakoniec udelila niekoľko 2. aj 3.miest. Vyhodnotenie bolo nasledovné:

            SÓLO ml.vek.kategória

            meno                        trieda  umiestnenie

            Nina Hajdukiewicz  3.C      1.

            Sára Trtíková          3.B       2.

            Stela Palinská        3.C       2.

            Simona Hajdukiewicz 2.C   3.

            Alexandra Stanová  2.C      3.

            Viktória Valentová    2.A      3.

            St.vek.kategória

            Ema Sofia Vargová 5.C       1.

            Elizabeth Fernyák   4.C       2.

            Ema Foltánová        6.A       3.

             

            DUO/trio ml.vek.kategória

            juniorky                                                                 trieda  umiest.

            Valentínka Naďová - Alica Foltánová                    3.B     1.

            Saša Fedorová – Sára Trtíková                            3.B     2.

            Laura Hamarová-Ema Fazekašová-Hana Burdová 3.A  3.

            St.vek.kategória

            Ema Sofia Vargová – Linda Palinská                   5.C     1.

             

            Absolútny Tanečník školy 2023 sa stala  Ema Sofia Vargová 5.C

             

          • Latinodisko rozlúčkové vystúpenie

          • V utorok 23.5.2023 sa členovia tanečného krúžku Latinodisko rozlúčili slávnostným vystúpením pre rodičov, starých rodičov a priateľov. Vystúpenie otvorila p.riaditeľka školy Mgr. Darina Lyžičiarová. Dievčatá sa predstavili v 4 choreografiách: Mia Sofia, Samba de Janeiro, Ketčupove dievčatá a Riggi ding. Na záver Mgr. Magdaléna Jakubíková poďakovala tanečníčkam za vystúpenie aj prácu v krúžku, rodičom za podporu, našej "sestričke" tete Aničke za pomoc pri príprave vystúpenie. Veľká vďaka patrí lektorkám Magdaléne Jakubíkovej a Ivane Schwarczovej. Dovidenia v septembri.... Viacej o vystúpení sa dozviete v albume Latinodisko rozlúčkové vystúpenie.

          • Šikovní výtvarníci

          • Šikovní výtvarníci našej školy poslali svoje diela do súťaží aj v tomto polroku. Ich práce putovali do všetkých kútov Slovenska. Zapojili sa do súťaží:

            Výtvarný Sirk - Sandra Baraníková (8.B),

            Dúha - Sandra Baraníková(8.B), Emma Šoková (8.B), Samuel Stesňák (6.C),

            Voda je život - Johanna Kmeťová (8.A), Kseniya Kucherová a Ema Abdrašková (6.A),

            Vojaci očami detí - Nikolas Potocký, Linda Palinská, Dávid Šipoš (5.C), Laura Bulavčáková (6.C),

            Komenský a my - Nikolas Potocký a Linda Palinská, Hana Helmová (5.C), Emma Šoková (8.B).

            Držíme im palce!

          • Majstrovstvá kraja v atletike

          • 19.5. 2023 sa konalo krajské kolo Školskej atletiky starších žiakov ZŠ na atletickom štadióne TJ Stavbár Nitra. Naši chlapci  (v rovnakej zostave ako na okresnom kole) si zmerali sily s  víťazmi jednotlivých okresov Nitrianskeho kraja. Napriek zdravotným problémom , ktoré zasiahli väčšinu členov tímu, sa nám po odhodlaných výkonoch podarilo zvíťaziť a zabezpečiť si postup do Superfinále 2023, ktoré sa bude konať 13. -14. 6. v X- Bionix Sphere v Šamoríne. Chlapci získali celkovo 537 bodov (čím sa zlepšili o 16 bodov z okresného kola), posúvali sa aj osobné rekordy Filip Buch 10,50m ( guľa) a školské rekordy Boris Kmetyo 2:27,26 (800m), Martin Tomek 51,39 m (hod vortexom), Dominik Chobot 517 cm ( skok do diaľky, zároveň s prehľadom vyhral beh na 60 m) a štafeta Dominik, Alex, Boris a Oliver 29,33s rozhodla o celkovom víťazstve pred ZŠ Nábrežná Nové Zámky (524b) a ZŠ Ľ.Štúra Šaľa (512b).

            Veľká gratulácia všetkým chlapcom za bojovnosť!

            Kompletné výsledky: https://statistika.atletika.sk/vysledky/65551/0/2  

            Napísali o nás: https://mynitra.sme.sk/c/23172399/ziaci-a-ziacky-z-nitry-postupili-na-sampionat.html?fbclid=IwAR2xhTsClmEyAlfmBQBOMnbvVQiOXGjZVeWHBuzzUplabvrKe66RB0UdH4o

            Viac v albume Majstrovstvá kraja v atletike. (SilAmb)

          • MO v atletike

          • 5. mája sa na atletickom štadióne Stavbár Nitra uskutočnili Školské majstrovstvá ZŠ v atletike.

            Našu školu reprezentovalo družstvo dievčat v zložení Nina Michaličková, Veronika Prípadová, Natália a Linda Chobotové, Liliana Hajdukiewicz a Emma Vargová. Dievčatá vekom ešte mladšie žiačky skončili na peknom 10. mieste. Najlepšie umiestnenia mali Linda Chobotová v behu na 60 m  ( 2. miesto ) a Emma Vargová v hode kriketovou loptičkou (3 . miesto).

            Chlapci v zložení Dominik Chobot, Alex Tkačivsky, Oliver Holka, Boris Kmetyo, Filip Buch, Martin Tomek vybojovali skvelé 1. m.  s počtom bodov 521. Dominik vyhral  1.m.  v behu  na 60 m a 2. m. v skoku do diaľky. Alex vyhral 1.m. v skoku do výšky a 3. m. v skoku do diaľky. Skvelým časom Dominik, Alex, Boris a Oliver v štafete 4 x 60m získali 1.miesto. Posúvali sa aj školské rekordy v skoku do výšky 165 cm, v skoku do diaľky 512cm, v štafete 4 x 60m 29,55 a Boris stanovil čas v behu na 800 m, keďže v predošlých ročníkoch, chlapci  behali 1000 metrov 29: 30, 49. Všetci chlapci podali skvelý výkon.

            Veľká gratulácia k postupu na majstrovstvá kraja!!! 

            Kompletné výsledky: https://statistika.atletika.sk/vysledky/65504/110

            Napísali o nás: https://mynitra.sme.sk/c/23169550/okresne-tituly-pre-zs-topolova-a-nabrezie-mladeze.html?fbclid=IwAR2bqG5Qv1tcu1B-M8cpDsRBrNShHj1mEoiNIKVQR-UFVm5hPcylJbGYWtg

            Viac v albume MO v atletike. (SilAmb)

          • Digitálny žiak

          • Informácie o postupe získania príspevku na IT zariadenie pre žiakov nájdete aj na webovej stránke. V prípade nejasností sa môžete obrátiť na M.Košťálovú, školského digitálneho koordinátora.