• Rozprávky o Vlčích horách

          • Na hodinách literatúry sa žiaci V.B zapojili do pekného projektu CVČ v Snine. Vlčie hory sú súčasťou NP Poloniny a nemajú vlastnú rozprávku. Tak sme sa rozhodli to zmeniť! Všetky rozprávky boli prekrásne, nápadité, strašidelné, ale aj vtipné. Vybrané práce posielame do Sniny a budeme držať palce, nech rozprávky našich žiakov upútajú porotu. (MonBud)

          • LatinoDisko maškarný bál

          • 14.2.2023 na Valentína, členovia krúžku Latinodisko sa zabávali na Maškarnom bále. Okrem tancovania sa jednotlivé masky predstavili. Zabávali sme sa nielen našimi tancami, ale aj metlovým tancom a Limbo tancom(podliezanie metly). Ešte že najväčšia čarodejnica Petronela - Magdaléna priletela na metle. Veď posúďte sami v albume LatinoDisko maškarný bál Všetky masky nakoniec získali malú odmenu. Tešíme sa na najbližšiu lekciu po prázdninách. PEKNÉ PRÁZDNINY! (MagJak, IvSchw).

          • Hviezdoslavov Kubín 5.-9.ročník

          • Školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín sa pre 5.-9. ročník uskutočnil vo štvrtok 2.2.2023. Najúspešnejšími žiakmi sa stali:

            2.kategória v prednese poézie:1.miesto Peter Čičo/5.A, 2.miesto Marko Andrej Főldeši/6.B, 3. miesto Ema Sofia Vargová/5.C

            2.kategória próza:1.miesto Michaela Kentošová, 2.miesto Elena Dicová, 3.miesto Laura Bulavčáková/všetky 6.C

            3.kategória poézia:1.miesto Rebeka Marková/7.C, 2.miesto Johana Kmeťová/8.A, 3.miesto Linda Chobotová/7.A.

            Víťazom srdečne blahoželáme. (LucUhr)

          • Hviezdoslavov Kubín - 2.- 4. ročník

          • Dňa 9.2.2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže  Hviezdoslavov Kubín, kategória 2. - 4. ročník. Sily si zmerali víťazi triednych kôl. Všetky deti podali krásny umelecký výkon a ťažko sme vyberali víťazov. Gratulujeme všetkým zúčastneným.

            KATEGÓRIA POÉZIA

            1. miesto     Michaela Dojčanová     III. A

            2. miesto     Paulína   Habánová      IV. B

            3. miesto     Stela        Palinská          III. C

            KATEGÓRIA PRÓZA

            1. miesto      Jasmína    Kmeťová       IV.B

            2. miesto      Sára          Trtíková     III. B

            3. miesto      Karolína    Kurejová   IV.A

            Viac napovie album: Hviezdoslavov Kubín - 2.- 4. ročník. (AndStr)

          • My a svet internetu

          • V piatok 10.2.2023 sa uskutočnilo slávostné vyhodnotenie súťaže venovanej IT bezpečnosti. Za prítomnosti p.riaditeľky Mgr.Lyžičiarovej a zástupcov Národného bezpečnostného úradu p.Petra Habaru a Kristíny Garaiovej boli ocenení najúspešnejší žiaci v 5.-9.ročníku. Srdečne blahoželáme Linde Palinskej, Tatiane Jakubisovej a Hane Helmovej z 5.ročníka, Lukášovi Paulovičovi,Hane Hellebrandtovej a Slávke Lontošovej zo 6.ročníka, Matejovi Dojčánovi,Eliške Tehlárovej a Eveline Soboličovej zo 7.ročníka, Dominikovi Sedláčkovi,Jakubovi Nagyovi a Richardovi Mokrášovi z 8.ročníka, Kevinovi Kováčovi,Leile Florekovej a Karine Hanákovej z 9.ročníka. Zároveň boli ocenení aj rodičia Ing.Vladimír Benedek, Katarína Jakubisová a ZUzana Vicenová v kategórii rodičov. Súťaž podporili Datalan, Accenture, Orange, Telekom a Národný bezpečnostný úrad. Téma bezpečného využívania internetu je nielen aktuálnou, ale priam nevyhnutnou pre život v dnešnom svete 21.storočia, ktorý si bez moderných technológií nevieme predstaviť.

          • Rehabilitačný pobyt Podhájska

          • Radosť,plavky,mokré vlasy...aj o tom bol netradičný rehabilitačný pobyt, na ktorom sa zúčastnilo 10 žiakov našej školy. Rodičovský doprovod len pridal na zábave a radosti, ktoré sme si užili 7.februára 2023 v AQUAMARÍNE v areály Termálneho kúpaliska v Podhájskej. Privítal nás pán starosta RNDr. Jozef Krajmer a pani riaditeľka, ktorým patrí veľké poďakovanie za umožnenie voľného vstupu nielen deťom a ich sprievodcom, ale aj pani opatrovateľke Lucke a fyzioterapeutke Silvii. Tekutiny a vitamíny zo školy boli rozdané a takmer 3 hodiny šantenia, hier a radovánok v teplej aj vlažnej vode mohli začať. Teplo a voda nás poriadne unavili, ale fajnový obed v Gazdovskom dvore a oddychové popoludnie nás len utvrdili v tom, že pri jednej akcii určite neskončíme. Veríme, že najbližšie už pôjdu s nami aj kamaráti, ktorí boli práve chorí a veľmi nám chýbali. (bySilSor)

          • Snežíííí

          • Tak sme sa dočkali snehu aj my, ôsmaci!!! Ako sa nám pobyt v netypicky zasneženom školskom areáli páčil, sa môžete presvedčiť aj sami.

          • Všetkovedko - vyhodnotenie súťaže

          • Koncom januára prišli dlhoočakávané výsledky zo súťaže Všetkovedko. Veľmi nás teší množstvo úspešných riešiteľov. Titul Všetkovedko v II. ročníku získali: Scheibenreif Dominik., II.A, Martinka Juraj, II.A, Jedličková Jasmínka, II.B, Hajdu Tomáš, II.C a najlepšími druhákmi boli Hadzima Jakub, II.C a Barát Samuel, II.C. Najúspešnejšou tretiačkou bola Zuzana Kučerová, III.A a zo štvrtákov bola najlepšia Hanka Cabada, IV.A a Tomáš Kadlečík, IV.C. Všetkým bystrým hlavičkám srdečne gratulujeme! Pozrite si album Všetkovedko - vyhodnotenie súťaže. (MarMin)