• Čerstvé hlavičky

          • Naša škola sa zapojila do projektu Čerstvé hlavičky. Jeho podstatou je podpora zdravej výživy a zdravého životného štýlu získaním ovocia a zeleniny na týždennej báze počas celého školského roka od spoločnosti Kaufland.

            O tom, ktoré školy budú mať takýto bonus, rozhodne verejnosť hlasovaním.

            Hlasovanie bude prebiehať od 28.4.-1.6.2022 na stránke www.cerstvehlavicky.sk

            Hlasovať:

            - môže ktokoľvek, po tom čo sa zaregistruje svojím emailom a telefónnym číslom na vyššie uvedenej stránke (postup registrácie a hlasovania nájdete tu )

            - je možné každý deň, pričom každý deň je možné zahlasovať raz za školu a raz za škôlku. Teda každý môže v jeden deň odovzdať max. 2 hlasy (z toho 1 škole a 1 škôlke)

            - môžete nielen cez počítač, ale aj cez smartfóny. 

            Podporte a hlasujte za našu školu! Ďakujeme.

          • III.A Prvá návšteva Krajskej knižnice

          • Dňa 28.4.2022 navštívili žiaci III.A prvý krát krajskú knižnicu Karola Kmeťku v Nitre. Pani knihovníčka im vysvetlila ako knižnica funguje, oboznámila ich so systémom vypožičiavania kníh, naučila ich ako si overiť dostupnosť kníh najskôr na webovej stránke knižnice a nakoniec aj ako sa správať v knižnici, aj k samotným knihám. Žiaci dostali prihlášky a už sa veľmi tešia na ďalšiu návstevu. (MarMin)

          • Úspešní reprezentanti

          • V tomto školskom roku riešili Fyzikálnu olympiádu žiaci Juraj Muller z 8. B triedy a Šimon Petráni z 8.C triedy. V školskom kole boli obaja úspešní riešitelia. Okresné kolo prebehlo 16.3.2022 dištančnou formou. V tejto náročnej súťaži sa umiestnil Juraj Muller na 1. mieste a Šimon Petráni na 3. mieste v kategórii F. Chlapcom gratulujeme a prajeme ešte veľa úspechov v ďalšej práci! 

            V okresnom kole Technickej olympiády najviac zabojovala žiačka 7.B triedy Sandra Baraníková a umiestnila sa na úspešnom siedmom mieste. Gratulujeme! (byMarNov)

          • Deň Zeme I.C, II.C

          • Aj žiaci I.C a II.C strávili zážitkovým učením DEŇ ZEME. Deň sme začali v interaktívnej učebni, kde sa deti naučili ako sa triedi odpad, prečo je dôležité chrániť prírodu a čo môžeme urobiť pre lepší život na ZEMI. Po úvodnej hodine nasledoval pobyt vonku. Na deti čakali rôzne úlohy. Zopakovali si počuté informácie v praxi. Triedili odpad, hádali hádanky, hrali pexeso so zvieratkami a rastlinkami a na koniec si aj parádne zašportovali. Deti prišli do tried spokojné a plné zážitkov. (JulVar & AndBil)

          • I.A Deň Zeme

          • Dňa 22.4. sme oslávili v I.A Deň Zeme. Namaľovali sme našu planétu podľa vlastných predstáv, vysvetlili význam separácie odpadu. Bol to pekný  tematický zelený deň. (TatTom)

          • TK Hviezdička

          • Hviezdičky začali sezónu na výbornú

            TK Hviezdička  opäť zabodoval  na  celoslovenskej postupovej súťaži  Tanečný kolotoč, ktorá sa uskutočnila 13.4.2022 v Mestskej hale na Klokočine v Nitre. V kategórii Deti  II s choreografiou  Perlové princezné získali naše najmenšie talenty krásne 1. miesto a postup do krajského kola.  V kategórii  Juniori  naše  dievčatá získali so scénickou  choreografiou  Feel  the beat  nádherné 1.   miesto a postup na kraj. Vyslúžili si obrovský obdiv poroty a divákov, v ktorých zanechali nezabudnuteľný zážitok. Veľká vďaka patrí členkám TK Hviezdička, ktoré aj počas dvojročnej pauzy vydržali a tvrdo na sebe pracovali a v neposlednej miere rodičom za ich veľkú podporu. Ďakujeme a blahoželáme. (AndBil)

          • I.C Beseda s lesníkom a Deň vody

          • Žiaci 1.C triedy sa v rámci mesiaca apríl Mesiac lesov zúčastnili Besedy s lesníkom v knižnici K.Kmeťka v Nitre.  Pútavá beseda , rozhovory, praktické ukážky mali vzdelávací charakter a žiaci si odniesli množstvo nových zaujímavých  vedomostí. Tematickým vyučovaním si pripomenuli aká je voda pre náš život nevyhnutná. Výchovno vzdelávacími aktivitami  strávili úžasný modrý deň. (AndBil)

          • IV.B Návšteva kraj. knižnice

          • Štvrtáci navštívili Krajskú knižnicu Karola Kmeťka.V detskom oddelení sa dozvedeli veľa nového a my veríme, že ich návšteva nabudila do ďalších čitateľských zážitkov. (SilAmb)

          • Matematická súťaž KLOKAN

          • Dňa 11. 4. 2022 sa žiaci 1. až 4. ročníka zapojili do najväčšej medzinárodnej matematickej súťaže na svete. Organizátorom tejto súťaže na Slovensku je Talentída, n. o. O tom, že našich žiakov matematika veľmi baví svedčí veľký počet súťažiacich. Držíme im palce! (MarMin)

          • Spoznávaj sa - výstava

          • Všímať si svet okolo seba nielen zmyslami, ale aj modernými technológiami, umožňuje výstava Hi-Tech "Spoznávaj sa" , ktorú navštívili aj mnohé triedy našej školy Ako sa im na výstave páčilo si môžete prezrieť v albume Spoznávaj sa - výstava. (byMirKos)

          • Recitačná súťaž v kresťanskej poézii - šk. kolo

          • Dňa 8. apríla 2022 sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže v kresťanskej poézii "A Slovo bolo u Boha".

            Výsledky:

            2. kategória: 1. miesto: Karolínka Kurejová, III. A

            3. kategória: 1. miesto: Marko Andrej Földeši, V. B

                                  2. miesto: Elenka Dicová, V. C

                                  3. miesto: Laurika Bulavčáková, V. C

            Súťažiaci prejavili svoj pekný vzťah ku kresťanskej poézii a vzájomne sa duchovne obohatili.

            Povzbudili tým aj ďalších spolužiakov k zapájaniu sa do tejto súťaže.

            Víťaz v 3. kategórii postupuje do krajského kola, ktoré bude  28. 4. 2022 v Topoľčanoch.

            Všetkým súťažiacim blahoželáme a Markovi prajeme veľa úspechov v krajskom kole!

            Sr. Gabriela a Sr. Klára

             

          • Úspešní matematici

          • Koncom marca 2022 si naši úspešní riešitelia školského kola matematickej súťaže Pytagoriáda zmerali sily aj vrámci celého okresu.

            Našimi úspešnými riešiteľmi sa stali:

            Viktor Vykoukal V.B (pripravovala Mgr. Andrea Billíková), Matúš Furda V.C (Mgr. Tatiana Tomeková),

            Yehor Karpinsky VIII. A (PaedDr. Zdenka Sládeková), Alexander Rajtár VIII. C (PaedDr. Zdenka Sládeková).

            Gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov! (byZdeSla)