• Latinodisko rozlúčkové vystúpenie

          • V utorok 23.5.2023 sa členovia tanečného krúžku Latinodisko rozlúčili slávnostným vystúpením pre rodičov, starých rodičov a priateľov. Vystúpenie otvorila p.riaditeľka školy Mgr. Darina Lyžičiarová. Dievčatá sa predstavili v 4 choreografiách: Mia Sofia, Samba de Janeiro, Ketčupove dievčatá a Riggi ding. Na záver Mgr. Magdaléna Jakubíková poďakovala tanečníčkam za vystúpenie aj prácu v krúžku, rodičom za podporu, našej "sestričke" tete Aničke za pomoc pri príprave vystúpenie. Veľká vďaka patrí lektorkám Magdaléne Jakubíkovej a Ivane Schwarczovej. Dovidenia v septembri.... Viacej o vystúpení sa dozviete v albume Latinodisko rozlúčkové vystúpenie.

          • Šikovní výtvarníci

          • Šikovní výtvarníci našej školy poslali svoje diela do súťaží aj v tomto polroku. Ich práce putovali do všetkých kútov Slovenska. Zapojili sa do súťaží:

            Výtvarný Sirk - Sandra Baraníková (8.B),

            Dúha - Sandra Baraníková(8.B), Emma Šoková (8.B), Samuel Stesňák (6.C),

            Voda je život - Johanna Kmeťová (8.A), Kseniya Kucherová a Ema Abdrašková (6.A),

            Vojaci očami detí - Nikolas Potocký, Linda Palinská, Dávid Šipoš (5.C), Laura Bulavčáková (6.C),

            Komenský a my - Nikolas Potocký a Linda Palinská, Hana Helmová (5.C), Emma Šoková (8.B).

            Držíme im palce!

          • Majstrovstvá kraja v atletike

          • 19.5. 2023 sa konalo krajské kolo Školskej atletiky starších žiakov ZŠ na atletickom štadióne TJ Stavbár Nitra. Naši chlapci  (v rovnakej zostave ako na okresnom kole) si zmerali sily s  víťazmi jednotlivých okresov Nitrianskeho kraja. Napriek zdravotným problémom , ktoré zasiahli väčšinu členov tímu, sa nám po odhodlaných výkonoch podarilo zvíťaziť a zabezpečiť si postup do Superfinále 2023, ktoré sa bude konať 13. -14. 6. v X- Bionix Sphere v Šamoríne. Chlapci získali celkovo 537 bodov (čím sa zlepšili o 16 bodov z okresného kola), posúvali sa aj osobné rekordy Filip Buch 10,50m ( guľa) a školské rekordy Boris Kmetyo 2:27,26 (800m), Martin Tomek 51,39 m (hod vortexom), Dominik Chobot 517 cm ( skok do diaľky, zároveň s prehľadom vyhral beh na 60 m) a štafeta Dominik, Alex, Boris a Oliver 29,33s rozhodla o celkovom víťazstve pred ZŠ Nábrežná Nové Zámky (524b) a ZŠ Ľ.Štúra Šaľa (512b).

            Veľká gratulácia všetkým chlapcom za bojovnosť!

            Kompletné výsledky: https://statistika.atletika.sk/vysledky/65551/0/2  

            Napísali o nás: https://mynitra.sme.sk/c/23172399/ziaci-a-ziacky-z-nitry-postupili-na-sampionat.html?fbclid=IwAR2xhTsClmEyAlfmBQBOMnbvVQiOXGjZVeWHBuzzUplabvrKe66RB0UdH4o

            Viac v albume Majstrovstvá kraja v atletike. (SilAmb)

          • MO v atletike

          • 5. mája sa na atletickom štadióne Stavbár Nitra uskutočnili Školské majstrovstvá ZŠ v atletike.

            Našu školu reprezentovalo družstvo dievčat v zložení Nina Michaličková, Veronika Prípadová, Natália a Linda Chobotové, Liliana Hajdukiewicz a Emma Vargová. Dievčatá vekom ešte mladšie žiačky skončili na peknom 10. mieste. Najlepšie umiestnenia mali Linda Chobotová v behu na 60 m  ( 2. miesto ) a Emma Vargová v hode kriketovou loptičkou (3 . miesto).

            Chlapci v zložení Dominik Chobot, Alex Tkačivsky, Oliver Holka, Boris Kmetyo, Filip Buch, Martin Tomek vybojovali skvelé 1. m.  s počtom bodov 521. Dominik vyhral  1.m.  v behu  na 60 m a 2. m. v skoku do diaľky. Alex vyhral 1.m. v skoku do výšky a 3. m. v skoku do diaľky. Skvelým časom Dominik, Alex, Boris a Oliver v štafete 4 x 60m získali 1.miesto. Posúvali sa aj školské rekordy v skoku do výšky 165 cm, v skoku do diaľky 512cm, v štafete 4 x 60m 29,55 a Boris stanovil čas v behu na 800 m, keďže v predošlých ročníkoch, chlapci  behali 1000 metrov 29: 30, 49. Všetci chlapci podali skvelý výkon.

            Veľká gratulácia k postupu na majstrovstvá kraja!!! 

            Kompletné výsledky: https://statistika.atletika.sk/vysledky/65504/110

            Napísali o nás: https://mynitra.sme.sk/c/23169550/okresne-tituly-pre-zs-topolova-a-nabrezie-mladeze.html?fbclid=IwAR2bqG5Qv1tcu1B-M8cpDsRBrNShHj1mEoiNIKVQR-UFVm5hPcylJbGYWtg

            Viac v albume MO v atletike. (SilAmb)

          • Digitálny žiak

          • Informácie o postupe získania príspevku na IT zariadenie pre žiakov nájdete aj na webovej stránke. V prípade nejasností sa môžete obrátiť na M.Košťálovú, školského digitálneho koordinátora.

          • Svetový deň mlieka

          • Pri príležitosti Svetového dňa mlieka sa žiaci II.A a IV.B triedy bližšie oboznámili aké prínosy má mlieko pre rast a vývin detí a a aké blahodárne minerálne látky a vitamíny obsahuje. Na hodine prirodovedy sa pri prezentácii o mlieku naučili akým spôsobom sa spracúva mlieko, aké druhy mlieka poznáme a aké mliečne potraviny sa z mlieka vyrábajú. Na záver si žiaci vyrobili čelenku - kravičku. Aktivitám sa venovali aj žiaci 5. a 6.ročníka. Akým spôsobom si tento netradičný deň pripomenuli význam mlieka, si môžete prezrieť v albume Svetový deň mlieka (SlaŠim,TatTom,SlaBer)

          • Noc múzeí a galérií

          • V sobotu 13.5.2023 sa žiaci v rámci historicko-geografického krúžku zúčastnili podujatia Noc múzeí a galérií 2023. Prezreli si expozíciu Múzea dopravy SNM, Múzea polície, Múzea mesta Bratislavy - Starú radnicu. Zároveň spoznali aj vybrané časti Starého mesta Bratislavy. Navštívili aj Prezidentskú záhradu. Spojili tak spoznávanie kultúry, minulosti i súčasnosti nášho hlavného mesta. (byMirKos) 

          • Poďakovanie mamičkám

          • Poďakovanie mamičkám, za ich starostlivosť a lásku, s ktorými sa o nás starajú, si žiaci k nastávajúcemu dňu mamičiek pripravili aj na krúžku (Ne)cestujeme s literatúrou. Naši šikovní chlapci si opracovali drevo, zbrúsili šmirgľom dohladka tak, aby naň následne mohli namaľovať obraz. Slovenské ľudové motívy namaľovali akrylovými farbami. Dúfame, že mamičky sa svojim darom k ich sviatku potešia a svoje ratolesti pochvália. (byLucUhr)

          • Prednáška o Európskej únii

          • Žiaci 8. a 9.ročníka v stredu 10.mája 2023 absolvovali prednášku o histórii i súčasnosti Európskej únie, ako i mýtoch, ktoré sa s Európskou úniou spájajú. Aktivitu realizovali odborné pracovníčky EuropeDirect Nitra - IZPI p. Kobidová a Bujdáková.

          • Environmentálna náučná zóna školy

          • Projekt „Environmentálna náučná zóna školy“ bol realizovaný s finančnou podporou Zeleného vzdelávacieho fondu 4/2022 formou dotácie z Environmentálneho fondu.

            Cieľom projektu bolo vybudovať environmentálnu náučnú zónu  a cez ňu  podporovať  obohatenie školského vzdelávacieho programu zaujímavým vyučovaním v prírodnom areály školy - vyvýšené záhony, poznávať a chrániť rastliny, ako aj hmyz mať kladný vzťah k environmentálnej výchove a svojou činnosťou ju podporovať, starať sa o svoje okolie.

            Pri vytváraní  environmentálnej náučnej zóny sme zapojili žiakov II. stupňa, aby svojou prácou prispeli k skrášleniu prostredia školy a zároveň spoluvytvárali priestor, kde budú tráviť vyučovacie hodiny aj chvíle oddychu.

            Mgr. Slavomír Bernát, Mgr. Miluša Balaž

          • Biblia očami detí - kraj. kolo

          • Súčasťou Biblickej olympiády je aj výtvarná časť Biblia očami detí a mládeže. 

            Deti a mladí maľovali svoj pohľad na štyri knihy Svätého písma – Nehemiáš, Judit, Ester a 1. Petrov list na tému Odvaha a dôvera v Boha. 

            Našu školu v krajskom kole výborne reprezentovala Bianka Kukučková.

            Svojou výtvarnou prácou získala krásne 2. miesto.   

            Bianke blahoželáme a ďakujeme, že s odvahou a ochotou rozvíja svoje talenty a reprezentuje našu školu! 

            Tu môžete nahliadnuť do výslednej listiny. Porzite si album Biblia očami detí - kraj. kolo

            Sr. Klára a Sr. Gabriela