• Karneval

          • Dňa 9.2.2024  sa počas 4. a 5. vyučovacej hodiny vo veľkej telocvični uskutoční KARNEVAL pre 5.-9. ročník. Vstup je možný len v maskách. Neváhajte preto žiaci a vyrobte si karnevalový kostým, nie je to vôbec ťažké. Na internete nájdete množstvo inšpirácií. Odmeňovať sa budú masky v rôznych disciplínach - najvtipnejšia, najstrašidelnejšia, najkreatívnejšia, skupinová a pod.

            Nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa. Preto sa smelo pustite do výroby kostýmu, veď aj my - Vaši vyučujúci, sme už začali pracovať na svojich maskách.

            Tešíme sa na zábavu a prehliadku v maskách.

          • Biblická olympiáda školské kolo

          • Dňa 22. 1. 2024 sa uskutočnilo školské kolo Biblickej olympiády. 

            Na Biblickom krúžku sme sa pripravovali z kníh Starého zákona /Genezis, Daniel, Žalm 27/ a  z Nového zákona /Evanjelium podľa sv. Jána/. 

            Spoločnou témou vybraných biblických kníh je "Vytrvať vo viere."

            Vytrvalosť a vedomosti si zmerali žiaci 5. až 9. ročníka.

            Výsledky:

            1. miesto: Viktor Vykoukal, VII. B.

            2.miesto: Diana Sameková, VII. A

            3. miesto: Sebastián Očkaják, VII.C

            Úspešní riešitelia:

            Lukáš Jaroš, IX. B, Katarína Viskupová, VIII. C, Šimon Jaroš, V. B, Kristián Pavlovič, V. A.

            Výhercom blahoželáme a všetkým súťažiacim ďakujeme za usilovnosť!

            Postupujúcim prvým trom žiakom prajeme veľa úspechov v okresnom /dekanátnom/ kole, kde budú ako družstvo reprezentovať našu školu.

            Okresné kolo sa uskutoční 21. marca 2024.

            Mgr. Laura Svetlanská a  Sr. Klára Zbínová

          • Návšteva Múzea holokaustu

          • Žiaci v rámci historicko-geografického krúžku si v nedeľu 28.januára 2024 pripomenuli Medzinárodný deň holokaustu návštevou Múzea holokaustu v Seredi. Absolvovali prehliadku interiéru a exteriéru múzea, oboznámili sa s históriou tohto miesta. Zároveň mali možnosť navštíviť aj výstavu riaditeľa Múzea holokaustu Dr. Martina Korčoka, ktorá zobrazovala preživších zo Slovenska. O podujatí sa dozviete aj v albume Návšteva Múzea holokaustu . (MirKos)

          • Modely chemických zlúčenín

          • Žiaci 9.ročníka na hodinách chémie vytvárali modely rôznych chemických zlúčenín. Vytvorili najmä modely uhľovodíkov a derivátov uhľovodíkov. Zaujímavou formou tak získali lepšiu predstavu o ich atómovej štruktúre a pochopili rozdiel medzi uhľovodíkom a jeho derivátom. Môžete si ich prezrieť aj v albume Modely chemických zlúčenín. (ZdeSla)

          • Šaliansky Maťko školské kolo

          • V polovici januára 2024 v našej škole prebehlo školské kolo súťaže Šaliansky Maťko J. C. Hronského. Obsahom je prednes textov zameraných na povesti. Porota pod vedením p.uč. Moniky Budayovej si vypočula povesti o hradoch, zbojníkoch, kráľovi Matejovi, ako i o láske. Víťazky II. a III. kategórie budú školu reprezentovať v okresnom kole spomínanej súťaže v budove Matice slovenskej v Nitre. Držíme palce Karolíne Kurejovej a Laure Bulavčákovej! Naši žiaci, ktorí sa súťaže zúčastnili sú aj v albume Šaliansky Maťko školské kolo. (GabLal)

          • Kolobeh vody v prírode

          •  Na hodinách chémie sa žiaci 7.ročníka učili o vode a jej kolobehu v prírode. Vytvorili krásne 3D projekty na túto tému a odprezentovali ich. V každej triede sme vyhodnotili najzaujímavejší projekt a žiaci dostali sladkú odmenu. Celkový víťaz za ročník bol Dominik Fúska zo VII.C. Veríme, že sa im tento projekt páčil a niečo nové sa naučili. Výsledky práce žiakov si môžete pozrieť v albume Kolobeh vody v prírode (ZdeSla).

          • Konzultačný deň

          • Triedne schôdze Rodičovského združenia sa uskutočnili v pondelok 15.januára 2024 v čase 15.30-17.00 formou individuálnych konzultácií.

          • Traja Králi prišli aj na Chrenovú

          • Žiaci našej školy /Maťko Dojčán, VIII. C, Adelka Strapková, I. C, Samko Strapko, III. A, Onurko Bihari, III. B/, aktívne prispeli k príchodu Troch kráľov v rámci detskej svätej omše 6. januára 2024 v kostole sv. Martina na Chrenovej. Ďakujeme za ich ochotu a námahu, ktorú vynaložili pri nácviku i pri vystúpení. Sviatok Troch kráľov patrí medzi najstaršie kresťanské sviatky, ktorý sa slávi už od 3. storočia. Pravoslávni kresťania slávia v tento deň Vianoce. Ústrednou témou je udalosť, keď traja mudrci z Východu prišli do Betlehema pokloniť sa novonarodenému Ježišovi a priniesli mu svoje dary – zlato, kadidlo a myrhu. Troch kráľov, ktorých tradícia nazvala Gašpar, Melichar a Baltazár, priviedlo k malému Ježiškovi svetlo betlehemskej hviezdy. Na tento sviatok sa požehnávajú príbytky a na dvere sa posvätenou kriedou píše: C, M, B – skratka latinského Christus Mansionem Benedicat – Kristus nech požehná náš príbytok. Spoločne s nimi Vám prajeme požehnaný, šťastný a zdravý Nový rok! Pozrite si album Traja Králi prišli aj na Chrenovú(Sr. Klára a Sr. Gabriela)

            ODKAZ NA VIDEO: https://drive.google.com/file/d/1q0-OfRjOL58IIhPB4FPUlnYnlkqrD-vW/view?usp=drive_web

          • Tešíme sa na Vianoce

          • Naše šikovné deti vytvorili vo vianočných dielničkách so svojimi pani učiteľkami krásne vianočné darčeky, ozdobili stromček vo Vianočnom mestečku na Svätoplukovom námestí v Nitre, napísali listy Ježiškovi, dokonca sa prvákom podarilo postavať snehuliaka z prvej snehovej nádielky. A teraz sa už všetci nevedia dočkať darčekov pod ich vlastnými stromčekami. Krásne sviatky všetkým! (MarMin)

          • Vianočná pošta

          • Žiaci 3.C, 4.A a 7.C triedy s radosťou vytvorili, napísalo a poslali krásne vianočné pohľadnice neznámym starkým do domova dôchodcov. Ako malý darček sme im pribalili jeden čajík, ktorý ich veríme, že poteší a zohreje. Ďakujeme za tento milý počin našim žiakom. Pozrite si aj album Vianočná pošta. (LauSve)

          • Mrázik

          • Krúžok LATINODISKO sa rozlúčil so starým rokom pekným vystúpením v programe Mrázik, ktoré zatancovali pred kamarátmi v škole i pred svojimi rodičmi. Chceme všetkým popriať veselé Vianoce a úspešný nový rok plný splnených prianí. Vaše trénerky Magda a Ivanka

          • Vianočné vystúpenie "Mrázik"

          • Dňa 18.12.2023 sa žiaci 3.C, 4.C a TK Hviezdička predstavili v krásnej rozprávke Mrázik. Deti sa svedomito na predstavenie pripravovali a potešili tak nielen rodičov, ale aj deti v škole.  Ako taneční hostia sa predstavili dievčatká z tanečného krúžku Latino-Disco. Všetkým z celého srdca ďakujeme a prajeme krásne a požehnané VIANOCE. Pozrite si album Vianočné vystúpenie "Mrázik"(JulVar & AndBil) 

          • Okresné kolo Technickej olympiády

          • Dňa 23.11.2023 sa víťazi školského kola v A kategórii Linda Chobotová, Peter Pančák a  v B kategórii Viktor Vykoukal, zúčastnili Okresného kola Technickej olympiády. Umiestnenie v A kategórii:  Linda Chobotová spolu s Petrom Pančákom obsadili 11. miesto zo 16 zúčastnených škôl.  Umiestnenie v B kategórii Viktor Vykoukal obsadil 13. miesto zo 19 zúčastnených škôl. (KarBli)

          • Pytagoriáda 3. a 4. ročník

          • Dňa 12. 12. 2023 si žiaci 3. a 4. ročníkov zmerali sily v matematických schopnostiach. V matematickej súťaži Pytagoriáda dosiahli žiaci nasledovné výsledky:

            Kategória P31. miesto: Martin Kvasnica  III. B, 2. miesto: Lilia Hric  III. A a 3. miesto: Liliana Kikelová  III. A.

            Kategória P4 - 1. miesto: Samuel Králik IV. A, 2. miesto: Matej Navrátil IV. B a 3. miesto: Oliver Lenický IV.A. 

            V tomto školskom roku bol aj veľký počet úspešných riešiteľov s veľmi dobrými výsledkami. Všetkým patrí srdečná gratulácia! Viac napovie album Pytagoriáda 3. a 4. ročník. (AndSra)

          • Otvorená hodina v združení Arabeska

          • V pondelok 11. decembra 2023 sa žiaci 3.C triedy a dievčatá z TK Hviezdička zúčastnili na otvorenej mikulášskej hodine združenia Arabeska, kde si spoločne zašportovali a zatancovali. Deti zo združenia Arabeska im predviedli gymnastické zostavy, s ktorými sa zúčastňujú na svetových súťažiach. Za dobre odvedenú prácu ich na konci navštívil aj Mikuláš s plným vrecom darčekov. Pozrite si album Otvorená hodina v združení Arabeska(ZuzLaz, MarJág)

          • Vianočný jarmok

          • V utorok 12. decembra 2023 sa na našej škole uskutočnil Vianočný jarmok. Každá trieda 1.-9. ročníka si počas prvej vyučovacej hodiny pripravila v telocvični stánok s vianočným tovarom.

            Jarmok začal o 8.55, kedy prišli nakupovať žiaci 1. ročníka. Každá skupina žiakov mala čas na to, aby si pozreli tovar v stánkoch a nakúpili. A bolo si z čoho vyberať – vianočné ozdoby, svietniky, sviečky z vosku (krásne ako vo vianočnom mestečku, ale s výhodnejšou cenou pre kupujúcich), ikebany, pohľadnice, anjeli z rôzneho materiálu,  nádherné háčkované dečky, náramky, vianočné pečivo a mnohé iné veci. Tovar sa míňal veľmi rýchlo, hlavne, keď prišli žiaci nižších ročníkov. Predavači boli tiež veľmi flexibilní – keď videli, že niečo nejde na odbyt, znížili ceny. A tak o 15.30, kedy bol oficiálny záver, bolo takmer všetko vypredané a rodičia so žiakmi so ŠKD už veľa vecí na výber nemali.

             Ako bolo už vopred oznámené, časť výťažku s Vianočného jarmoku a zbierka počas jarmoku, bude venovaná občianskemu združeniu – Červený nos. Spoločne sa nám podarilo vyzbierať 470,-€, ktoré v čo najkratšom čase odovzdáme.

            Na záver by sme sa chceli poďakovať všetkým, ktorí sa zapojili do tejto dobročinnej akcie – kupujúcim i predávajúcim, ale aj  rodičom, ktorí nezištne poskytli vzácne, ručne vyrobené veci.

            súčasťou Vianočného jarmoku bola i výstava o slovenskom olympizme

          • Deň otvorených dverí FN Nitra

          • Vybraní žiaci 8. a 9.ročníka sa zúčastnili Dňa otvorených dverí Fakultnej nemocnice Nitra, ktorý sa uskutočnil dňa 7.12.2023. Pre žiakov bol pripravený bohatý program, kde im boli predstavené názorné ukážky práce našich sestier, jednotlivých základných odborov, ako internistických, tak aj chirurgických, práca inštrumentárnych a anestéziologických sestier, ako aj gynekológia a pediatria. Žiaci si vyskúšali a pozreli s čím prichádzajú do kontaktu zdravotné sestry. (MarTul)

          • BREJKY automaty

          • Vážení rodičia,od 6.12.2023 sme v spolupráci s Rajom pripravili pre našich žiakov mliečny automat, umiestnený v priestoroch školy. V prípade, že sa používanie automatu osvedčí, od septembra škola uzatvorí zmluvu na Školské mlieko s firmou RAJO. V tom prípade bude mať žiak /vlastník Brejky karty/ nárok na jedno neochutené mlieko denne zdarma. V mliečnom automate si budú môcť zakúpiť rôzne mliečne a cereálne produkty. Nákup produktov bude prebiehať prostredníctvom dobíjateľnej karty, ktorú si žiak môže zadarmo vyžiadať u triedneho učiteľa. Dobíjateľná karta bude platná počas celej doby školskej dochádzky. Dobíjateľná karta má nulovú hodnotu, rodič ju môže dobíjať prostredníctvom internetbankingu, vkladom, poštovou poukážkou. Výšku kreditu a interval dobíjania si kontroluje rodič. Na portáli https://automaty.come.cz/sk/login/ má rodič prehľad o všetkých výberoch (čas, množstvo) a o zostávajúcom kredite na karte. Brejky sortiment si rodičia môžu pozrieť na stránke https://brejky.sk/. (MarCsa)