• Vesmír očami detí

          • Žiaci na druhom stupni sa zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže Vesmír očami detí. Do obvodného  kola postupujú práce žiakov: Juraj Ján Matejka 6.B,Lilien Nagyová 6.B, Tamara Hamarová 7.C, Laura Bulavčáková 7.C, Šimon Očkaják 7.C. (LiaVin)

          • Preventívna prednáška

          • Dňa 18.3.2024 sa naši ôsmaci zúčastnili preventívnej prednášky na tému PRAVDA O DROGÁCH. Prednáška bola organizovaná v spolupráci s občianskym združením Slovensko bez drog. Žiaci mali počas prednášky možnosť diskutovať o drogách, ale aj o živote, snoch, šťastí a cieľoch. Za prednášku ďakujeme pánovi R.Bobčekovi. (IvSch)

          • Súťaž Komenský a my

          • Žiaci  na druhom stupni sa zapojili do 21.ročníka celoslovenskej výtvarnej súťaže Komenský a my. Do celoslovenského kola postupujú práce žiakov: Emma Šoková 9.B, Kseniya Kucherova 7.A, Nikola Kubíková 7.B, Rebeka Molnárová 7.B, Andrej Mandelík 7.B, Natália Vilinová 7.C a Ivanna Banias 8.C. (LiaVin)

          • Basketbal 3x3 chlapci - 3. miesto krajské kolo

          • 12.marca 2024 sa začali majstrovstvá okresu v basketbale. Naša škola mala zastúpenie v kategórií chlapcov. Chlapci odohrali výborné zápasy, dostali sa do finále, ktoré zvládli a postúpili do krajského kola. 

            22.marca 2024 v Leviciach nás čakali majstrovstvá Nitrianskeho kraja a boj o postup na majstrovstvá Slovenska. Naši chlapci tu odohrali výborné zápasy, no nakoniec v semifinále podľahli Základnej škole z Levíc. V boji o 3.miesto sme vyhrali nad Základnou školou z Nových Zámkov.

            Našim chlapcom Filipovi Bolfovi, Samuelovi Difilippovi, Dominikovi Sedláčkovi, Petrovi Bulkovi ďakujem za reprezentáciu nielen školy ale aj nášho mesta. Gratulujeme! (MarTul)

          • Červený nos - odovzdaná zbierka z Vianočného jarmoku

          • Deti a rodičia z našej školy pomáhali deťom v nemocniciach. Naša veľká vďaka patrí žiakom, ktorí sa rozhodli pomôcť a podporiť Červený nos. Keď sme videli s akou energiou sa zapájajú do rôznych foriem podpory, naozaj nás to dojalo. Usporiadali sme Vianočný jarmok, kde žiaci predávali medovníčky, vlastnoručne vyrobené výrobky a veľa iného.

            Ďakujeme pedagógom a rodičom, ktorí pridali pomocnú ruku k dielu. 

            Klauni Vám všetkým odkazujú : "Čo dodať, ste skvelí a nám od úžasu skoro oči a nosy odpadli! ĎAKUJEME!"

            Osobné odovzdanie vyzbieraných peňazí sa nám nepodarilo uskutočniť, preto to trvalo o niečo dlhšie. Nakoniec, po vzájomnej dohode, sme peniaze odovzdali poštovou poukážkou. (MarTul)

          • Olympijský odznak zdatnosti

          • Žiaci našej školy sa zúčastnili v rámci TSV súťaže Olympijský odznak všestrannosti.

            Najúspešnejší žiaci boli ocenení, získali certifikát a Olympijský odznak.

            Naši najúspešnejší žiaci.

            zlatý odznak: Hajdukiewicz Liliana, Chobotová Linda, Solnica Lucas

            strieborný odznak: Michaličková Nina, Nagy Dominik, Gabula Michal, Benc Marko, Chobotová Natália, Difilippo Samuel, Hlaváček Daniel,

            bronzový odznak: Čápek Matúš, Szakmár Samuel, Kubačková Karin, Buday Kristián, Kmetyo Filip, Piroš Nikolas, Karpinskyi Pavlo, Bodiová Simona, Rybár Lukáš, Sedláček Dominik, Slažanská Timea, Čurka  Tomáš. (KarBli)

          • Varím, varíš

          • Dňa 21.3.2024 sme v rámci krúžku Varím, varíš, varíme zahájili prácu v krásnej novej kuchynke. Žiaci pripravili syrové štangličky a v novej kuchynke bola radosť piecť. Všetci sa z nej tešíme!

          • Majstrovstvá okresu Basketbal 3x3

          • Žiakom našej školy sa v majstrovstvách okresu v basketbale chlapcov 3x3 podaril  výborný výsledok - obsadili 1.miesto a postupujú na majstrovstvá kraja do Levíc, ktoré sa bude konať 22.3.2024.

            Za výbornú reprezentáciu ďakujeme Filipovi Bolfovi, Dominikovi Sedláčkovi, Petrovi Bulkovi, Samuelovi Difilippovi.

          • Exkurzia SPU - 4. ročník

          • Dňa 13.03.2024 žiaci 4. ročníkov navštívili SPU, stali sa súčasťou podujatia "Bioeconomy Changemarkers Festival " zameraného na bio-ekonomiku a cirkulárnu ekonomiku. Pre žiakov boli pripravené stanovištia, workshopy a pokračovali v Botanickej záhrade SPU. Viac v albume Exkurzia SPU - 4. ročník (MirMih)

          • !BREJK zmena!

          • Oznamujeme, že od 11.3.2024 je rozpis využívania BREJK automatov v čase vyučovania nasledovný:

            5.-9.ročník chodí do automatu po 1. a po 2.vyučovacej hodine,

            1.-4.ročník chodí do automatu po 3. a po 4.vyučovacej hodine.

          • Vyhodnotenie školského kola súťaže Biblia očami detí

          • Súčasťou Biblickej olympiády je aj výtvarná časť Biblia očami detí a mládeže. 

            Deti a mladí maľovali svoj pohľad na témy zo Svätého písma: Kniha Genezis, Kniha proroka Daniela a Evanjelium podľa svätého Jána.

            Spoločnou témou bola vytrvalosť vo viere. 

            Výhercovia školského kola: 

            Kategória 3:  1. miesto -  Lara Zuzana Kolínek, III. A

            Kategória 4:  1. miesto - Sofia Chromčová, VI. A

            Kategória 5:  1. miesto - Michaela Červeňanská, VIII. A

                                  2. miesto - Matúš Szórád, VIII. A

            Všetkým výhercom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v krajskom kole, do ktorého postúpili ich práce. 

            Ďakujeme im za usilovnosť a reprezentáciu našej školy! 

            Zároveň vyjadrujeme vďaku aj vyučujúcim výtvarnej výchovy Mgr. Kataríne Mojsesovej a Mgr. Liane Vinter za ochotnú spoluprácu a odborný dohľad. 

            Sr. Klára Zbínová

          • obvodné kolo HK

          • Dňa 27.2.2024 sa konalo v KOS Nitra obvodné kolo HK. Našu školu reprezentovali víťazi školského kola.

            Dvom žiačkam sa vo svojich kategóriách podarilo zaujať porotu a umiestniť sa.                    

            2.miesto - LINDA PALINSKÁ VI.C   a 3.miesto - MICHAELA DOJČANOVÁ IV.A                  

            Gratulujeme!

          • Medzinárodný deň materinského jazyka

          • Medzinárodný deň materinského jazyka bol vyhlásený na pamiatku študentov, ktorí 21. februára 1952 demonštrovali za uznanie svojho materinského jazyka bengálčiny ako druhého oficiálneho jazyka vtedajšieho Pakistanu a boli zastrelení. Od roku 1999, keď tento sviatok vyhlásilo UNESCO na oslavu približne 6 000 jazykov, ktorými sa rozpráva vo svete, si ho pripomíname aj na Slovensku.

            V tento deň si pripomíname najmä význam dodržiavania jazykových práv na svete. Práva vzdelávať sa v materinskom jazyku, rozvíjať v ňom kultúru, komunikovať a zachovávať jeho bohatstvo.

            Aj v našej škole máme žiakov, ktorých materinským jazykom nie je slovenčina. Deň materinského jazyka sme si pripomenuli tak, že žiaci čítali ukážky vo svojom materinskom jazyku, voľne preložili ukážku a niektorých žiakov to upútalo natoľko, že k počutému textu nakreslili  ilustráciu. Počuť sme mohli texty v maďarskom, ukrajinskom, ruskom, poľskom a čínskom jazyku.

            „Ak s niekým hovoríš jazykom, ktorému rozumie, prihováraš sa jeho hlave. Ak s ním hovoríš jeho vlastným jazykom, prihováraš sa jeho srdcu.“ Nelson Mandela

            (MonBud)