• Deň športu 2023

          • V stredu 13.9.2023 sa na Svätoplukovom námestí a Pešej zóne v Nitre konal Deň športu, na ktorom sa zúčastnili aj naši deviataci. Žiaci mali príležitosť spoznať rôzne športy a tímové aktivity, ktoré sú k dispozícii v našom meste. Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň športu 2023. (MiBu)

          • Krížom krajom

          • Krajská organizácia cestovného ruchu Nitriansky kraj počas leta a jesene pripravila súťaž „Krížom krážom s Nitrianskym pasom“. V spolupráci s Regionálnym úradom školskej správy v Nitre Vás touto cestou oslovujeme, aby ste sa zapojili a hrali o hodnotné ceny. Pozývame Vás zažiť leto plné objavov s naším virtuálnym cestovným pasom. Od júla do októbra 2023 si naplánujte spoločné výlety po TOP 30 výletných miestach Nitrianskeho kraja.Cestujte po kraji, objavujte jeho prírodné a historické zaujímavosti, skenujte QR kódy, zbierajte body do svojho virtuálneho Nitrianskeho pasu a zapojte sa do súťaže o skvelé ceny. Okrem množstva skvelých cien môžete vyhrať aj hlavnú cenu iPhone 14 128 GB. Všetky potrebné informácie nájdete na https://krizomkrajom.sk/sutaz/.

          • Rozlúčka deviatakov

          • predposledný školský deň na základnej škole dnes prežívali naši deviataci. Rozlúčku si so základnou školou užívali, ako sa patrí. Pozrite si náš fotoalbum

          • Európsky pohár Šiófok Maďarsko

          • Členky TK Hviezdička nás  reprezentovali v medzinárodnej tanečnej súťaži veľmi úspešne. Zúčastnili sa jej kluby z Maďarska, Česka, Poľska, Rumunska, Macedónska a Slovenska. Naše dievčatá si  v kategórii Mini Produkcia Contemporary s choreografiou Naše sny  vybojovali zlaté medaile s pohárom. Ďakujeme za podporu všetkým, predovšetkým rodičom. Pozrite album Európsky pohár Šiófok Maďarsko. (AndBil)

          • Čítajte s nami - Krajská knižnica K. Kmeťku, Nitra

          • Aj tento školský rok sa žiaci 2., 3. a 4. ročníka zapojili do celoročnej čitateľskej súťaže Čítajte s nami, ktorú usporiadúva Krajská knižnica K. Kmeťku v Nitre v rámci nitrianskych základných škôl. Tento rok nás milé pani knihovníčky viedli po stopách súčasných slovenských spisovateľov. V 23. ročníku tejto súťaže sa podarilo v kategórii druhákov žiakom z našej  II.C triedy vyhrať 1. miesto, v kategórii tretiakov naša III.A získala 3. miesto a v kategórii štvrtákov žiaci zo IV.A získali taktiež 3. miesto. Všetkým náruživým čitateľom srdečne gratulujeme!  Viac napovie album Čítajte s nami - Krajská knižnica K. Kmeťku, Nitra. (MarMin, AndStr, AndBil)

          • SUPERFINÁLE 2023

          • 13.-14. 6.  sa v X-BionicSphere v Šamoríne  konalo Superfinále  2023, čo je najväčší  športový festival ZŠ na Slovensku. Celý projekt zastrešuje  Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Národné športové centrum v spolupráci s jednotlivými zväzmi, federáciami a Slovenským olympijským tímom. Celkovo sa do súťaženia v Šamoríne zapojilo 1200 žiakov a žiačok Základných škôl.

            Naši chlapci Boris Kmetyo, Filip Buch, Martin Tomek, Oliver Holka, Alex Tkačivsky, Dominik Chobot si vybojovali postup do finálovej desiatky víťazstvom na Majstrovstvách okresu  a kraja. Preteky otvorila reprezentantka Slovenska v behu  na 400m prekážok Emma Zapletalová. V konkurencii športových škôl si chlapci vybojovali TOP 8 v školskej atletike starších žiakov (celkovo 8. miesto) !

            Osobné rekordy sa podarilo urobiť Dominikovi  Chobotovi v behu na 60m  ( 7,49 s), kde skončil ako druhý na Slovensku, v skoku do diaľky 529 cm, čím opäť posunul vlastný školský rekord.  Aj na štafete 4x60m mali chlapci vysoké ambície, nakoľko mali najlepší čas spomedzi všetkých účastníkov okresných a krajských škôl. Žiaľ posledná predávka sa nevydarila, chlapci skončili na 4. mieste. Všetci bojovali a všetkým chlapcom patrí veľké uznanie za prístup tak na tréningoch ako i počas reprezentácie školy na jednotlivých kolách.

            Po ukončení pretekov už mali voľný program vo Funzóne, kde mali jednotlivé zväzy (aj iné inštitúcie) pre nich pripravené  zábavné aktivity. Taktiež sa konala autogramiáda reprezentantov vo futbale. Príjemným spestrením od organizátorov bol nočný beh o pohár tajomníka pre šport, ktorý sa bežal o 22:00 na dostihovej dráhe  (1600m).  Alex, Dominik a Boris sa zapojili a svoje vytrvalostné kvality ukázali najmä Alex s Borisom, ktorí dobehli na 4.-5. pozícii.

            13.6. však boli v dejisku Superfinále na programe aj prvé otvorené majstrovstvá Slovenska v parkoure. Súťažilo  40 chlapcov a 40 dievčat . Našu školu reprezentovali v kategórii dievčat Linda a Natália Chobotové a  medzi chlapcami Daniel Hlaváč. Každý účastník mal dva kvalifikačné pokusy, ktoré boli merané elektronickou časomierou. Do semifinálového kola postupovalo 20 dievčat a 20 chlapcov. Postúpiť sa podarilo Danielovi a Linde. Do finále postupovali iba šiesti z každej kategórie a Linde sa vo finále skvelým výkonom podarilo vybojovať krásne 3. miesto!

            Všetkým ku krásnym výkonom a vzornej reprezentácii srdečne gratulujeme!

            Video: https://fb.watch/lfXSXEBsn4/  https://fb.watch/lfXVcxAIgv/   AlbumSUPERFINÁLE 2023. (SilAmb)

          • Beh olympijského dňa 2023

          • Naši úspešní športovci sa 16.júna 2023 zapojili Beh olympijského dňa 2023. S výbornými výsledkami reprezentovali našu školu a najlepšie výsledky dosiahli 1.miesto Jazmína Kmeťová 3.- 4. Ročník,2.miesto Natália Chobotová 7.-9. ročník,2.miesto Diana Drevenáková 1.- 2.ročník. (LucAgh)

          • TK Hviezdička - KÁBRT CUP

          • Dievčatá z TK Hviezdička si opäť dňa 17.6.2023 z celoslovenskej tanečnej súťaže Kábrt Cup v Hlohovci priniesli domov ten najcennejší kov zlato. Blahoželáme a ďakujeme za tak veľkú ochotu a spoluprácu všetkým rodičom. TK Hviezdička - KÁBRT CUP. (AndBil)

          • Olympijský deň - I.A, I.B

          • 16.6.2023 sa 1.A a 1.B zúčastnili na Olympijskom dni, ktorý sa konal v Nitre na futbalovom štadióne. Žiaci prišli povzbudzovať reprezentantov našej školy a vyskúšali si rôzne športové stanovištia, nechýbala ani jazda v policajnom aute. Bol to príjemný zážitok plný zábavy.  Olympijský deň - I.A, I.B. (LenVel & MarKad)

          • TK Hviezdička - Šípková Ruženka

          • Žiaci 2.C, 3.C triedy a TK Hviezdička si pripravili pre svojich najbližších aj tento rok krásne divadelno-tanečné predstavenie  Šīpková Ruženka. Aj keď počasie neprialo zabavili sme sa na olympiáde v telocvični  a odniesli sme si my aj naši rodičia  nezabudnuteľné zážitky. Pozrite si album TK Hviezdička - Šípková Ruženka. (AndBil)

          • TK Hviezdička Showtime

          • TK Hviezdička  zažiarila na Showtime v Leviciach. Dievčatá zīsklali zlaté umiestnenie a postúpili na Európske Finále, ktoré sa bude konať v Maďarsku v meste Šiófok na Balatone,  dňa 23.6.2023. Držme im teda spoločne palce. TK Hviezdička Showtime. (AndBil)