• Vianočný turnaj v ringu

          • V piatok 8.decembra 2023 sa uskutočnil Vianočný turnaj v ringu na ZŠ Škultétyho. Turnaja sa zúčastnilo 8 družstiev, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín. Naše súťažné družstvá obsadili 4. a 5. miesto. Srdečne blahoželáme! (MarTul)

          • Mikuláš na našej škole

          • V utorok 5.12.2023 našu školu navštívil svätý Mikuláš. Žiaci na prvom stupni mu venovali básničky a pesničky, ktoré sa pre neho naučili a on ich za to odmenil sladkým balíčkom plným dobrôt. Mikuláša nič tak nepotešilo, ako ligotajúce sa očká detičiek v laviciach, keď im dal balíček. Mikuláš neprišiel medzi žiakov sám, ale navštívil ich aj anjelik, ktorý rozžiaril všetkých svojou prítomnosťou. (MarTul)

          • Vianočná Bratislava

          • V sobotu 2.decembra 2023 žiaci v rámci histricko-geografického krúžku navštívili Bratislavu. Absolvovali nielen pešiu vychádzku Starým mestom, ale navštívili vianočné trhy na Hlavnom a Štefánikovom námestí. Zážitkom pre nich bola aj neplánované stretnutie s Mikulášom a návšteva interaktívnej výstavy Malý princ. (MirKos)

          • Piataci budúci stavitelia

          • Na hodinách matematiky si žiaci V.C vyskúšali stavby telies z kociek a naučili sa zakreslovať ich pôdorys a plán. Potom sa naučili postaviť stavby podľa zadaného plánu. Všetci pracovali s nadšením a učivo zvládli na jednotku s hviezdičkou. Len tak ďalej! (ZdeSla)

          • Súťaž Náboj Junior

          • V novembri 2023 sa výber našich žiakov - Emma Šoková, Martin Golha, Júlia Kentošová a Matúš Szórád - úspešne zúčastnil ako jeden tím matematicko - fyzikálnej súťaže Náboj Junior, ktorá sa konala na Gymnáziu, Párovská ul. v Nitre. Súťaž pozostávala vo vypočítaní čo najväčšieho počtu náročných príkladov za 120 minút. (ZdeSla)

          • „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?“ – Poďakovanie

          • Čas lásky, pokoja a obdarovávania už klope na dvere. Opäť sme mali možnosť  potešiť seniorov v domovoch dôchodcov a zapojiť sa do celoslovenskej dobrovoľnej zbierky "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?".

            Srdečne by sme sa chceli poďakovať rodičom, žiakom a kolegom, ktorí sa zapojili do zbierky. Potešila nás veľká nádielka darčekov. Do akcie sa zapojili žiaci 1. aj 2. stupňa. Kontaktnej osobe, PaedDr. Ingride Jakubičkovej z Gynmnázia na Golianovej ul, Nitra, sme 30.11.2023 odovzdali 113 „Krabíc lásky“. Veríme, že aj o rok sa spoločne zapojíme a prispejeme na dobrú vec.

            Ďakujeme. (MarTul)

          • Divadlo - Hlava v hlave

          • My, žiaci 1. stupňa, sme boli 16. novembra 2023 súčasťou jedinečnej inscenácie Hlava v hlave v Starom divadle K. Spišáka v Nitre. Počas nej sme absolvovali interaktívnu a zábavno-náučnú prednášku z oblasti HLAVOLÓGIE. Herci dali hlavy dokopy a zmerali našu tvrdohlavosť, dozvedeli sme sa, ako hodiť veci za hlavu alebo aj ako tú hlavu nestratiť. Svoje dojmy sme preniesli aj na výkres a nakreslili pekné obrázky. Viac napovie album Divadlo - Hlava v hlave. (MarKad)

          • Krabice plné lásky

          • Aj tento rok sa naša škola zapája do celoslovenskej výzvy KRABIČKY PLNÉ LÁSKY. Krabičky môžete prinášať do školy p.uč.Tulipánovej, resp. triednym zástupcom Žiackeho parlamentu. Ďakujeme, že podporujete dobrú vec.

          • Corgoni do toho!!!

          • Žiaci IX.C triedy na charitatívnej športovej exhibícii - Integrácia vyhrali lístky na hokejový zápas. Vedenie HK Nitra sa rozhodlo a navýšilo počet lístkov, ktoré nám darovali. V nedeľu 26.11. sa tak žiaci vyšších ročníkov mohli zúčastniť hokejového zápasu Nitra - Košice aj s niektorými pedagógmi. Týmto, chceme poďakovať vedeniu HK Nitra, že sme si mohli užiť super atmosféru. (MichBull)

          • Vysoké hory Nitra

          • Dňa 24.11. sme sa so žiakmi VIII.C triedy zúčastnili 16. ročníka Festivalu Vysoké hory Nitra na mestskom úrade v Nitre. Žiaci boli oboznámení s prírodnými hodnotami okolia Nitry a následne im boli premietnuté filmy s cestovateľskou tematikou. Žiakom sa veľmi páčila prednáška o medveďoch, ktorú im prišiel odprezentovať pán Stanislav Kováč. Na záver nasledoval aj kvíz z danej problematiky. (MichBull)

          • Školské kolo OAJ

          • Dňa 28.11.2023 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Zúčastnili sa ho žiaci 5.-9.ročníka.

            Výsledky:

            V kategórii 1A (5.-7.ročník)

            1.miesto Peter Borbély, VII.B

            2.miesto Helena Mária Vogelová, VI.B

            3.miesto Viktor Vykoukal, VII.B

            V kategórii 1B (8.-9.ročník)

            1.miesto Karin Kubačková, VIII.A

            2.miesto  Natália Lydia Tserkezopoulou, XI.C

            3.miesto Rebeka Marková, VIII.C

            Výsledky umiestnenia do 10. miesta v každej kategórii sú zverejnenéna nástenke na prízemí pri vstupe do školskej jedálne. Žiaci si vyskúšali svoje znalosti v gramatike, slovnej zásobe, počúvaní, čítaní, ale aj v rozprávaní.

            Blahoželáme všetkým našim žiakom  a ďakujeme učiteľom ANJ  za prípravu, organizáciu, opravu testov a skúšanie a za všetko, čím ste pomohli. Ďakujeme kolegyniam z 1.-4. ročníka za pomoc a tiež kolegyniam, ktoré dávali pozor na našich žiakov. 

            Víťazom držíme palce v okresnom kole. Nezabudnite si pozrieť aj album Školské kolo OAJ. (ZuzVog)

          • Daruj hračku

          • Aj tento rok sa deti našej základnej školy zapojili do charitatívnej zbierky hračiek pod názvom DARUJ HRAČKU. Hračky, ktoré sme vyzbierali v III., VII. a VIII. oddelení školského klubu sa odovzdali v túto sobotu do tých správnych rúk. Touto zbierkou si deti pripomenuli, aké dôležité je pomáhať druhým a vedieť sa podeliť. Viac napovie album Daruj hračku. (EvaStr)

          • Poptón

          • Vo štvrtok 23.11.2023 sa  v CVČ Domino uskutočnila súťaž v speve slovenskej populárnej piesne POPTÓN. Pozvanie do poroty prijali Veronika Petríková zo SZUŠ Ars studio, Vladimír Kovár z nitrianskej kapely Zoči Voči a Barbora Bandlerová tiež známa ako Dúhalka. 

            Našu školu reprezentovali fantastickými výkonmi Elenka Dicová zo 7.C piesňou od Kristíny "Horehronie" a MáriaTomášková z 9.C s piesňou Hany Hegerovej "Čerešne", s ktorou sa umiestnila na krásnom druhom mieste. Obom dievčatám gratulujeme. (LiaVin)

          • Ocenenie Komenský a my

          • Dňa 8.11.2023 sa uskutočnilo slávnostné oceňovanie víťazov 20.ročníka celoslovenskej výtvarnej a literárnej súťaže Komenský a my. Prebiehalo v hudobnom salóniku Ponitrianskej galérie v Nitre.

            Ocenené boli naše žiačky Emma Šoková z 9.B za 3.miesto a Linda Palinská zo 6.C získala čestné uznanie. Cena NSK bola udelená pani učiteľke Liane Vinter. Po slávnostnom oceňovaní boli všetky diela prenesené do priestorov UKF, kde budú vystavené. (LiaVin)

          • Šaráda

          • V CVČ Domino sa 16.11.2023 konala Šaráda. Našu školu reprezentovala trieda 9.B. Žiaci si zvolili dvoch zástupcov Filipa Bolfu a Kristínku Studenú, ktorí absolvovali 10 rôznych vedomostno-športových aktivít. Celá trieda povzbudzovala a všetci sa zabavili na zaujímavých aktivitách. Oprášili si nitránske nárečie, porekadlá, pranostiky, mali rozpoznať hudobné ukážky filmov a rozprávok, strielať na terč, či skákať so závažím cez švihadlo a podliezať tyč. Na úvod sa predstavili básničkou :
            Naša trieda
            My sme taká správna banda,
            a aj s triednou je vždy sranda.
            Baby – riadne parádnice,
            maľovátka do lavice,
            strčia si pod učebnice.
            Chlapci sú tiež fešáci,
            občas riadni motáci.
            Obľúbená farba čierna,
            ladí s nami vždy aj triedna.
            Nie sme žiadne duté hlavy,
            učenie nás celkom baví.
            Keď zazvoní zvonec,
            zbohom – nám je koniec.
            Čo vám poviem viacej o nej?
            Sme deviata B z Topoľovej!!!

            (ZdeSla, LiaVin)

          • Interaktívna výstava KRIMINÁLKA

          • Žiaci z X.oddelenia ŠĶD sa 13.11.2023 zúčastnili interaktívnej výstavy s názvom KRIMINÁLKA, ktorá bola v OC PROMENADA.   Na chvíľu sa zahrali na detektívov, kde pomocou moderných metód mali nájsť nebezpečného páchateľa. Žiaci prípad vyriešili.Páchateľa sa im podarilo odhaliť a oboznámili sa s modernými vedeckými metódami. Výstavku dopĺňal aj softvér na rozpoznávanie tvárí, odtlačky tela, a našli aj kombináciu čísel na otvorenie trezoru. Viac napovie album Interaktívna výstava KRIMINÁLKA. (LucGal)

          • MO v stolnom tenise dievčat

          • V utorok 14.novembra 2023 sa uskutočnili majstrovstvá okresu v stolnom tenise. Okresného kola sa zúčastnilo 9 družstiev, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín. Naše súťažné družstvo v zložení Sofia Drevenáková (5.A), Diana Drevenáková (2.B), Rebeka Molnárová (7.B) a Nina Michaličková (6.B) obsadilo skvelé 3.miesto. Srdečne blahoželáme !!!! (byLucAgh)

          • Workshop s PostBellum

          • Deviataci v piatok 10.11.2023 mali možnosť cestovať v čase. Vďaka lektorom z Post Bellum Slovensko sa stali žiakmi v školskom roku 1989/1990 a mohli zažiť, ako sa žilo v časoch nedávnych. Workshop "Školská slávnosť" bol vybraný aj pri príležitosti blížiaceho sa výročia Nežnej revolúcie. O priebehu aktivity sa môžete dozvedieť aj v albume Workshop s PostBellum.

          • S ekológiou sme si sadli

          • Získať príležitosť niečo nové skúsič, pomôcť škole, prírode a dozvedieť sa niečo nové poskytuje aj projekt 365 banky S ekológiou sme si sadli. V rámci vyučovania techiky i ekológie sme získavali nielen teoretické skúsenosti v oblasti recyklácie, ale aj praktické zručnosti. Ako sa do projektu zapojili piataci sa môžete presvedčiť v albume S ekológiou sme si sadli.