• Karneval

          • Dňa 9.2.2024  sa počas 4. a 5. vyučovacej hodiny vo veľkej telocvični uskutoční KARNEVAL pre 5.-9. ročník. Vstup je možný len v maskách. Neváhajte preto žiaci a vyrobte si karnevalový kostým, nie je to vôbec ťažké. Na internete nájdete množstvo inšpirácií. Odmeňovať sa budú masky v rôznych disciplínach - najvtipnejšia, najstrašidelnejšia, najkreatívnejšia, skupinová a pod.

            Nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa. Preto sa smelo pustite do výroby kostýmu, veď aj my - Vaši vyučujúci, sme už začali pracovať na svojich maskách.

            Tešíme sa na zábavu a prehliadku v maskách.

          • Návšteva Múzea holokaustu

          • Žiaci v rámci historicko-geografického krúžku si v nedeľu 28.januára 2024 pripomenuli Medzinárodný deň holokaustu návštevou Múzea holokaustu v Seredi. Absolvovali prehliadku interiéru a exteriéru múzea, oboznámili sa s históriou tohto miesta. Zároveň mali možnosť navštíviť aj výstavu riaditeľa Múzea holokaustu Dr. Martina Korčoka, ktorá zobrazovala preživších zo Slovenska. O podujatí sa dozviete aj v albume Návšteva Múzea holokaustu . (MirKos)

          • Modely chemických zlúčenín

          • Žiaci 9.ročníka na hodinách chémie vytvárali modely rôznych chemických zlúčenín. Vytvorili najmä modely uhľovodíkov a derivátov uhľovodíkov. Zaujímavou formou tak získali lepšiu predstavu o ich atómovej štruktúre a pochopili rozdiel medzi uhľovodíkom a jeho derivátom. Môžete si ich prezrieť aj v albume Modely chemických zlúčenín. (ZdeSla)

          • Šaliansky Maťko školské kolo

          • V polovici januára 2024 v našej škole prebehlo školské kolo súťaže Šaliansky Maťko J. C. Hronského. Obsahom je prednes textov zameraných na povesti. Porota pod vedením p.uč. Moniky Budayovej si vypočula povesti o hradoch, zbojníkoch, kráľovi Matejovi, ako i o láske. Víťazky II. a III. kategórie budú školu reprezentovať v okresnom kole spomínanej súťaže v budove Matice slovenskej v Nitre. Držíme palce Karolíne Kurejovej a Laure Bulavčákovej! Naši žiaci, ktorí sa súťaže zúčastnili sú aj v albume Šaliansky Maťko školské kolo. (GabLal)

          • Kolobeh vody v prírode

          •  Na hodinách chémie sa žiaci 7.ročníka učili o vode a jej kolobehu v prírode. Vytvorili krásne 3D projekty na túto tému a odprezentovali ich. V každej triede sme vyhodnotili najzaujímavejší projekt a žiaci dostali sladkú odmenu. Celkový víťaz za ročník bol Dominik Fúska zo VII.C. Veríme, že sa im tento projekt páčil a niečo nové sa naučili. Výsledky práce žiakov si môžete pozrieť v albume Kolobeh vody v prírode (ZdeSla).

          • Traja Králi prišli aj na Chrenovú

          • Žiaci našej školy /Maťko Dojčán, VIII. C, Adelka Strapková, I. C, Samko Strapko, III. A, Onurko Bihari, III. B/, aktívne prispeli k príchodu Troch kráľov v rámci detskej svätej omše 6. januára 2024 v kostole sv. Martina na Chrenovej. Ďakujeme za ich ochotu a námahu, ktorú vynaložili pri nácviku i pri vystúpení. Sviatok Troch kráľov patrí medzi najstaršie kresťanské sviatky, ktorý sa slávi už od 3. storočia. Pravoslávni kresťania slávia v tento deň Vianoce. Ústrednou témou je udalosť, keď traja mudrci z Východu prišli do Betlehema pokloniť sa novonarodenému Ježišovi a priniesli mu svoje dary – zlato, kadidlo a myrhu. Troch kráľov, ktorých tradícia nazvala Gašpar, Melichar a Baltazár, priviedlo k malému Ježiškovi svetlo betlehemskej hviezdy. Na tento sviatok sa požehnávajú príbytky a na dvere sa posvätenou kriedou píše: C, M, B – skratka latinského Christus Mansionem Benedicat – Kristus nech požehná náš príbytok. Spoločne s nimi Vám prajeme požehnaný, šťastný a zdravý Nový rok! Pozrite si album Traja Králi prišli aj na Chrenovú(Sr. Klára a Sr. Gabriela)

            ODKAZ NA VIDEO: https://drive.google.com/file/d/1q0-OfRjOL58IIhPB4FPUlnYnlkqrD-vW/view?usp=drive_web