• Monitoring NÚCEM 2021

          • V nadväznosti na rozhodnutie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR o zrušení celoplošného Testovania 9 2021 zo dňa 28.5.2021, NÚCEM namiesto toho zrealizuje Monitoring NÚCEM 2021, do ktorého bola vybratá aj naša škola.

            Cieľom monitoringu je zmapovať názory a skúsenosti žiakov 9. ročníka základných škôl v súvislosti s dištančnou formou vzdelávania.

            Získané výsledky nebudú slúžiť na hodnotenie alebo porovnávanie žiakov a škôl. Výsledky žiakov ani škôl sa nebudú zverejňovať. Výsledky budú spracované za celé Slovensko.

            Realizácia monitoringu bude prebiehať elektronickou formou 10.6.2021 v odborných učebniach školy prostredníctvom portálu EduPage. 

            Dĺžka riešenia testov je:  MAT 90 min., SJL 70 min.
            Súčasťou monitoringu je aj naplánovaná prestávka a vyplnenie dotazníka (15 – 20 min.).

            Všetky informácie k Monitoringu NUCEM 2021 nájdete  tu.

            Mgr.Mária Lukácsová, koordinátor

          • Záujem štvrtákov o OGY

          • ZBER ZÁUJMU žiakov 4. ročníka základných škôl

            o štúdium na gymnázium s osemročným vzdelávacím programom (žiaci, ktorí budú robiť prijímacie pohovory na 8-ročné gymnáziá  v školskom roku 2021/2022).

            Ak zvažujete v budúcom školskom roku podať prihlášku pre Vaše dieťa na 8-ročné gymnázium, prosím vyplňte formulár TU a zašlite výchovnej poradkyni školy na e-mailovú adresu: vp.topolova@gmail.com do 10.6. 2021.

            Do predmetu správy napíšte záujem + meno žiaka + trieda

            Mgr.M.Lukácsová, výchovná poradkyňa

          • II.A MDD

          • Žiaci II.A prežili dnes veľmi pekný deň. Hneď ráno, po príchode do triedy ich čakalo prekvapenie v podobe veľkej kopy balónov. Doobedu riešili rôzne zábavné úlohy, nakreslili samých seba, zatancovali si, pozreli si rozprávku, pri ktorej spapali sladkú odmenu za svoju šikovnosť. Po obede sme sa vybrali na vychádku a zastavili sme na zmrzlinu. Zábava potom pokračovala v školskom klube. (MarMin)

          • III.A Autoportrét

          • Žiaci III.A triedy sa na hodine výtvarnej výchovy pokúsili o svoj prvý autoportrét. Práce sa im skutočne podarili, hoci sa im spočiatku téma zdala náročná. So svojim výsledkom boli nakoniec všetci veľmi spokojní. Pozrite si našu galériu a zhodnoďte sami, či sa na seba podobajú... (by MarMin)

          • Retro dejepis

          • Žiaci 9.B triedy mali netradičný dejepis. Skúmali historické pramene z dôb nedávno minulých. Čo našli doma a čo ich oslovilo sa môžete presvedčiť v galérii Retro dejepis.(byMirKos)

          • Online dotazník MsÚ Nitra

          • Vážení rodičia, vyjadrite svoj názor na fungovanie Mestského úradu v Nitre prostredníctvom vyplnenia online dotazníka  https://www.surveymonkey.com/r/msu-nitra a pomôžte tak naštartovať jeho zmenu na moderný európsky úrad.

            Mestský úrad v Nitre chce fungovať otvorene, transparentne a zároveň byť podnetným a stabilným prostredím pre obyvateľov mesta, ale aj jeho zamestnancov. Chceme preto zefektívniť vnútorné mechanizmy, znížiť byrokraciu a zlepšiť pôsobenie radnice navonok, čím sa priblížime viac smerom k občanom. K tomu potrebujeme zmapovať aj názor občanov a klientov úradu.

            DOTAZNÍK VNÍMANIA MESTSKÉHO ÚRADU V NITRE je dostupný:

            v Klientskom centre na Mestskom úrade v Nitre počas úradných hodín

            online na odkaze: https://www.surveymonkey.com/r/msu-nitra

            V 25 otázkach sa obyvatelia vyjadria k vnímaniu mestského úradu, k prístupu zamestnancov úradu i k jednotlivým službám. Tiež môžu navrhnúť nápady na zlepšenie. Jeho vyplnenie zaberie približne 15 minút.

            Viac informácií o zavádzaní manažérstva kvality a projekte CAF nájdete na https://www.nitra.sk/zobraz/obsah/33427

             

          • Olympiáda ANJ okr. kolo

          • Na našej škole sme odmenili žiakov za úspešnú reprezentáciu v okresnom kole ANJ.

            Dominik Szakmár zo 7.C skončil na 2.mieste.

            Tomáš Červeňanský z 8.B bol úspešný riešiteľ . OAJ bola tento rok online. Blahoželáme! (ZuzVog)

          • Testovanie PIRLS

          • Žiaci 4.ročníka sa v dňoch 5.-6.mája 2021 zapojili do štúdie IEA PIRLS - Monitorovanie úrovne čitateľskej gramotnosti. Do tejto štúdie býva zapojených 60 krajín sveta a nás teší, že medzi vybrané školy zo Slovenska sa dostala aj naša škola. O priebehu sa môžete dozvedieť aj v albume Testovanie PIRLS. (byMarLuk)

          • Aktuálny oznam - zmena od 29.4.2021

          • Od štvrtka (29. 4.2021) sa umožňuje vstup žiakov bez testu do škôl a školských zariadení.

            Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR č. 197/2021 dostupné na  https://www.uvzsr.sk/docs/info/ut/vyhlaska_197.pdf, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov. Umožňuje sa vstup žiakov druhého stupňa základnej školy bez testu do škôl a školských zariadení. 

            Vyhláška má platnosť od 29. apríla do 28. mája 2021.

            Tlačivo - čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti pre zákonného zástupcu je k dipozícii tu

          • Mimoriadny oznam

          • Riaditeľka  Základnej školy, Topoľová 8, Nitra Mgr. Helena Babušíková so súhlasom zriaďovateľa školy a RÚVZ Nitra v rámci karanténneho opatrenia neposkytuje od 26.04.2021 do 7.5.2021 stravovanie žiakom ZŠ a MŠ Topoľová, Nitra.

            Odôvodnenie:

            Z  dôvodu prevencie šírenia  ochorenia COVID19, ochrany zdravia žiakov a zamestnancov školy a dezinfekcie vnútorných priestorov školskej kuchyne a podľa § 3 ods. 1 Vyhl. Č. 97/2021 Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k izolácii osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19/ ďalej len vyhl. Č. 97/2021ú sa všetkým osobám, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou, ktorá sa neskôr stala osobou pozitívnou na ochorenie, počas obdobia dvoch dní predo dňom odberu vzorky biologického materiálu sa podľa § 12 ods. 2 písm. f/ zák. č. 355/2007 Z.z. nariaďuje karanténa v domácom prostredí alebo v karanténnom ubytovacom zariadení.

            Školská jedáleň bude v prevádzke od 10.05.2021.

            Zdôvodnenie

            1. Škola má 556 žiakov. Všetci zamestnanci školskej jedálne musia byť v karanténe. Dovážané obedy by nemal kto rozdeľovať a nakladať určenú gramáž na taniere, to môže iba kuchárka. V školskej kuchyni môžu robiť iba odborne zaškolení zamestnanci so zdravotným preukazom a so skúškami s HCCP, a tí ktorí majú uzatvorený pracovný pomer so základnou školu. Inak by hrozili sankcie z kontrolných orgánov. Ďalej na obsluhu vybavenia kuchyne musí  byť školenie BOZ zamestnancov.

            2. Ohrev deťmi donesených obedov je z hľadiska šírenia epidemiologickej nákazy nebezpečný  a vstup do školskej kuchyne nie je povolený pre iných zamestnancov.

            3. Donáška obedov z iných zariadení ako školských, nezodpovedá predpísaným normám a nutričným hodnotám, ani zabezpečeniu hygieny a dobe spotreby pri danom počte detí a stravníkov.

            Mgr.Helena Babušíková, riaditeľka školy          

          • II.A Beseda s poľovníkom

          • Dňa 30.4. 2021 mali žiaci II.A triedy skvelú "online besedu" o poľovníctve s pánom prof. Ing. Branislavom Gálikom, PhD., ktorý pracuje ako vedúci katedry agrobiológie a potravinových zdrojov na SPU v Nitre. Sme veľmi radi, že si našiel čas medzi svojimi pracovnými povinnosťami aj na nás, aby nám porozprával o svojej vášni k poľovníctvu. Okrem toho, že je to ocko nášho spolužiaka Tomáška, je aj členom Slovenského poľovníckeho zväzu a pracuje aj ako člen Disciplinárnej komisie SI poľov. zväzu. Deťom pripravil aj prezentáciu, ktorú sme si pozreli ešte pred besedou. V nej hlavne poukázal na históriu lovu zvierat a na význam poľovníctva pre ľudí aj zvieratá v súčasnosti. Každému poslal aj propagačný materiál, plný zaujímavých informácií s krásnymi obrázkami. Deti boli veľmi nadšené pútavým rozprávaním. Ďakujeme a snáď sa ešte stretneme, lebo jedna vyučovacia hodina deťom evidentne nestačila... (MarMin)

          • Oranžová fáza

          • Riaditeľstvo Základnej školy, Topoľová 8, Nitra oznamuje, že pracovníčka ŠJ má potvrdené  ochorenie COVID-19 od 25.4.2021.

            V Nitre, 26.04.2021                     Mgr. Helena Babušíková, riaditeľka školy

          • IV.C Deň Zeme

          • Dňa 22.4. sme oslávili aj v IV.C Deň Zeme. Úlohy s tematikou ochrany prírody a planéty Zem sa objavili aj na hodinách matematiky a slovenského jazyka. Na záver sme vyrobili vlastný model Zeme, ako spomienku na tento pekný deň. (by TatTom)

          • II.C Deň Zeme

          • Dňa 22.4. sme si v II.C urobili aktivitu ku Dňu Zeme a rozprávali sme sa o tom, ako môžeme prispieť k ochrane našej planéty. Žiaci si vytvorili plagátiky na rôzne eko-témy. V apríli tiež maľovali jarnú prírodu. (by KatMoj)

          • 1.C, 4.B Deň Zeme

          • 22. apríl je veľkým sviatkom našej planéty, a preto sa žiaci 4.B a  1.C triedy rozhodli, že
            tento deň oslávia výnimočne. Nádherné slnečné predpoludnie, šikovní štvrtáci otvorili
            krásnym divadielkom /vlastná tvorba/ Príbeh stromu. Očarení prváci a ich zvedavé
            očká, boli znamením, že predstavenie malo veľký úspech. Po ňom nasledovali súťažné stanovištia, na
            ktorých deti plnili vedomostné a športové úlohy. Bolo treba zachrániť les a to sa im podarilo
            na výbornú. Ich kresby kriedou boli výsledkom ich celodennej práce. Prváci boli šťastní a ich
            krk zdobili nádherné ručne vyrobené medaile. Ich starších spolužiakov hrial pocit šťastia
            a spokojnosti, ktorý z toho dňa vyžaroval. Už sa nevieme dočkať ďalšej pripravovanej akcie... (by JulVar & AndBil)

          • IX. ročník – POKUSU ZDAR!!!

          • Aj deviataci si spestrili získavanie vedomostí praktickými aktivitami doma. Tajomstvá organickej chémie sa žiakom odhalili prostredníctvom zisťovania vlastností prírodných látok. Ako sa im darilo si môžete prezrieť v albume IX. ročník – POKUSU ZDAR!!!. Tiež chcem pogratulovať žiačke IX.B Štefánii Sovákovej k úspešnému dopracovaniu sa až na okresné kolo chemickej olympiády. (vyLenBol)

          • VII. ročník zaplavený chémiou doma!

          • Aj keď nás toto obdobie poriadne skúšalo, žiaci si to doma užívali praktickými pokusmi. A že im to ide, no posúďte sami!!! Oddeľovacie metódy, dokazovanie zákona zachovania hmotnosti, odstraňovanie vodného kameňa, či príprava domáceho hasiaceho prístroja. SIEDMACI, STE SKVELÍ! Pozrite si fotogalériu VII.ročník zaplavený chémiou doma!. (byLenBol)