• Čitateľský oriešok 7 - výherkyňa

          • Dňa 8.6.2021 sa konalo slávnostné vyhodnotenie celoslovenskej súťaže Čitateľský oriešok 7. Veľmi nás teší, že v kategórii Ocenenie verejnosti obsadila 2. miesto Hanka Cabada z II.A triedy. Prišiel jej obrovský balík plný krásnych vecných cien od spoločnosti RAABE, s.r.o. Srdečne gratulujeme! (by MarMin)

          • Matematická súťaž Klokan

          • Dňa 20.4.2021 sa na našej škole 88 žiakov 1. - 4. ročníka zapojilo do matematickej súťaže Klokan. Na výsledky si museli všetci počkať až do 14.6.2021, vtedy totiž prišli deťom diplomy a vecné ceny.

            Medzi úspešných riešiteľov patria nasledovní žiaci: Hana Burdová I.A, Zuzana Kučerová I.A, Hana Cabada II.A, Rebeka Mihálová III.A, Michal Kontár III.A, Ema Suchanová III.B, Lilien Fintová III.C, Viktor Singer IV.A. Šampiónom školy sa stala LAURA IMRIŠKOVÁ zo IV.B. Gratulujme!!!  (by MarMin)

          • Pytagoriáda P3, P4 - okresné kolo

          • Po víťazstve a úspešnom riešení Pytagoriády P3 a P4 v školskom kole, postúpili naši žiaci do okresného kola. Krásny úspech  zaznamenali žiaci:

            M.Furda IV.C - 1. miesto   v P4

            M.Gabula III.A - 3. miesto  v P3

            Úspešní riešitelia : M.Fabiš III.A, N.Potocký III.C, L.Imrišková IV.B, P.Martvoň IV.B, A.Černek IV.B

          • Odhlasovanie zo ŠJ

          • Vážení rodičia,

            z prevádzkových dôvodov môžete odhlasovať deti zo školského stravovania len do 24.06.2021.

            Ďakujeme za pochopenie. 

          • Podporíme "Lipu"

          • Vážení rodičia, 

            našej škole chýba priestor na spoločenské a kultúrne aktivity. Nemáme priestor na prezentáciu a vystúpenia našich žiakov pre školu, rodičov, starých rodičov alebo pre spoluobčanov Chrenovej.

            Deti pod vedením učiteľov nacvičujú divadielka, tance, prednesy poézie, prózy alebo nácvik piesní. Radi by sme potešili mamičky na deň matiek, starých rodičov v októbri, ocenili úspechy žiakov, realizovali vo vhodnom prostredí prednášky, semináre o aktuálnych témach súčasnosti šikanovanie, enviromentálna výchova a veľa iných tém. Doterajšie priestory, ktoré musíme využívať, jedáleň alebo telocvičňa nie sú vyhovujúce.

            Vítame zámer mesta Nitra, aby bývalé kino Lipa opäť slúžilo na kultúrne a spoločenské účely, ktoré sme ako škola v minulosti často využívali. Budeme radi, keď sa budeme s Vami môcť neformálne stretávať na podujatiach vo vynovených priestoroch kina Lipa. 

            Mgr. Helena Babušíková, riaditeľka školy

            Ak chcete podporiť zámer uchovania kina Lipa na kultúrne účely, môžete tak urobiť prostredníctvom tejto petície

            TV Nitrička natočila video, v ktorom architekt a projektant Ing. Jozef Búri hovorí aj o tom, na aké účely Lipu navrhol. 

          • TK Hviezdička - Bronzové umiestnenie

          • Po tak dlhom čase a ročnom online cvičení sme sa dňa 18. 6. 2021 zúčastnili pohárovej súťaže v  Leviciach, kde sme nesklamali a získali sme v kategórii detí krásne Bronzové umiestnenie s pohárom. Ďakujeme za  podporu a pomoc vedeniu školy, pani učiteľke Lianke Vinter  a všetkým rodičom a pedagógom. (by AndBil & JulVar)

          • IV.B Úspechy

          • Aj v tomto roku sme sa zapojili do súťaží , organizovaných Krajskou knižnicou  Karola Kmeťka v Nitre.

            Prvou bola Májová Z výzva-  herbár, meranie výšky stromu a rozhľadňa. Naše práce zviditeľnili našu školu aj na sociálnych sieťach. 

            Druhou bol Môj obľúbený  knižný hrdina.  Z veľkého počtu čitateľov bol vylosovaný aj náš spolužiak Andrej Mandelík, ktorý získal krásne knižné odmeny. Blahoželáme

          • I.C a IV.B MDD

          • Tento sviatok bol neobyčajným zážitkom najmä pre žiakov 4.B a 1.C triedy. Všetko sa začalo ráno divadielkom - Išlo vajce na vandrovku, ktorým žiaci 4.B a TK Hviezdička potešili našich najmenších spolužiakov - prváčikov.  Potom nasledovalo zábavné a súťažné predpoludnie a nákupy v sponzorskom obchode.  Všetko ukončila  diskotéka a turnaj vo vybíjanej. Ďakujeme všetkým, ktorí sa postarali o neopísateľný deň a nádherné odmeny. (by AndBil & JulVar)

          • OSN a my

          • Žiaci 5.C vo štvrtok 17.6.2021 mali možnosť spoznať fungovanie Organizácie spojených národov prostredníctvom videohodiny s p. Michaelou Markovou, ktorá pôsobí v kancelárii OSN vo Viedni. Množstvo zaujímavých informácií dopĺňali žiaci svojimi zvedavými otázkami. Ako prebiehala videohodina sa môžete presvedčiť v albume OSN a my. (by MirKos)

          • Letný školský klub detí

          • Usmernenie riaditeľky Základnej školy, Topoľová 8, Nitra k prevádzke ŠKD počas letných prázdnin od 1. júla 2021 do 16. júla 2021

            Riaditeľka Základnej školy, Topoľová 8, Nitra vydáva usmernenie v zmysle platných predpisov nasledovne:

            Prevádzka a vnútorný režim ŠKD počas prázdnin

            Školský klub detí počas letných prázdnin môžu navštevovať len kmeňoví žiaci školy, ktorí zároveň majú zamestnaných oboch rodičov.

            Do ŠKD môžu nastúpiť žiaci prvého až štvrtého ročníka ZŠ na základe prihlásenia zákonného zástupcu dieťaťa u triedneho učiteľa do 15.6.2021. Dodatočné nahlasovanie a odhlasovanie nebude možné, vzhľadom na vytvorenie skupín a personálne zabezpečenie ŠKD.

             

            Prevádzka ŠKD bude v čase od 7,30 hod. do 16,30 hod.

            Vstup rodičov do budovy je zakázaný!

             

            Odovzdávanie detí zákonným zástupcom v ŠKD:

            Vzhľadom k tomu, že vstup do priestorov školy je zákonným zástupcom zakázaný, odovzdávanie detí sa bude konať v presne určenom termíne, a to o: 14,00 hod., 15,00 hod., 16,00 hod. a 16,30 hod.

             

            Náplň činnosti ŠKD počas dňa

            Činnosť ŠKD počas letných prázdnin bude záujmová, zameraná na:

            1. relaxačnú a oddychovú činnosť

            2. športovú a turistickú činnosť

            3. pracovno-technickú činnosť

            4. environmentálnu činnosť

          • IV.A Prírodné spoločenstvá - projekt

          • Žiaci IV.A triedy, v rámci prehĺbenia učiva z prírodovedy, vypracovali krásne projekty o prírodných spoločenstvách. Tri mesiace pozorovali a zbierali informácie z rastlinnej ríše spoločentva lesov, polí a lúk. Pred spolužiakmi odprezentovali množstvo zaujímavých informácií. (by MarMin)

          • Komenský a my

          • Aj tento školský rok sa naša škola zapojila do celoslovenskej výtvarnej súťaže - Komenský a my. Na prvom stupni mala súťaž 2 kategórie ( 1.- 2. roč. a  3.- 4. roč.). Veľmi sa tešíme z úspechov našich dvoch žiačok. Tamara Hamarová zo IV.C získala 2. miesto a Nina Szabóová z III.B dostala čestné uznanie.  Blahoželáme! (by TatTom)

          • Sčítanie 2021

          • Milí rodičia, poprosíme Vás, kto sa ešte nezapojil do Sčítania 2021, má k tomuto kroku ešte posledné 2 týždne. Do 15.6.2021 prebieha sčítanie obyvateľov, od ktorého závisia aj podielové dane pre mesto, to znamená aj výška originálnych kompetencií pre ŠKD, ZŠ a MŠ. Nitra má zatiaľ sčítaných menej ako 90% občanov. Zistilo sa, že niektorí rodičia pri samosčítaní síce uviedli svoje deti, ale nesčítali ich samostatne pod rodným číslom dieťaťa.

            Ak tak urobili, majú ešte posledné dva týždne sčítať deti priamo na mestskom úrade v Kontaktnom mieste. Viacej informácií sa dozviete aj tu .

            Preto Vás žiadame o spoluprácu. Ďakujeme.