• KARNEVAL v ŠKD

          • Fašiangové obdobie sme v Školskom klube detí oslávili karnevalovou šou, ktorú viedol Mr. Funtastic. Deti predviedli krásne karnevalové kostýmy a Mr.Funtastic im predviedol kúzelné predstavenie. Pozrite si album KARNEVAL v ŠKD. (EvaStr)

          • SID=Deň bezpečného internetu 2024

          • Deň bezpečného internetu (z ang. Safer Internet Day) si pripomíname každý rok, vždy v druhý februárový utorok. Tento rok je to 6. február 2024.

            Deň bezpečného internetu začal ako iniciatíva v Európe v roku 2004. V súčasnosti sa realizuje asi v 170 krajinách po celom svete. Tento deň je zameraný na podporu bezpečnejšieho internetového prostredia. Jeho zmyslom je povzbudiť každého k zodpovednému, rešpektujúcemu, kritickému a kreatívnemu využívaniu digitálnych technológií.

            Heslom tohto roka je "Want to talk about it? Making space for conversations about life online", čiže zdôraznenie potreby dialógu a porozumenia medzi deťmi, rodičmi a učiteľmi v otázkach súvisiacich s bezpečnosťou na internete.

            Informácie o pojmoch súvisiacich s digitálnym svetom nájdete na tomto linku

          • Hviezdoslavov Kubín školské kolo

          • Dlhoročnú tradíciu na Slovensku má postupová súťaž v umeleckom prednese poézie a prózy pomenovanej po našom velikánovi Pavlovi Országhovi Hviezdoslavovi – Hviezdoslavov Kubín. Je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v tejto oblasti na Slovensku. Tento rok to bude už 70. ročník.

            V pondelok 5.februára 2024 v našej škole prebehlo školské kolo a víťazi postupujú do obvodného kola menovanej súťaže. Žiaci súťažili v II. a III. kategórii určenej pre žiakov 5. – 9. ročníkov a to v prednese poézie i prózy.

            Tohtoročné víťazky jednotlivých kategóríí: Palinská Linda, Chobotová Natália a Chobotová Linda budú našu školu reprezentovať v obvodnom kole. Ďakujeme všetkým žiakom, boli vynikajúco pripravení a víťazkám prajeme úspech aj vo vyššom kole súťaže. Veľa šťastia! (MonBud)

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín školské kolo.

          • Karneval

          • Dňa 9.2.2024  sa počas 4. a 5. vyučovacej hodiny vo veľkej telocvični uskutoční KARNEVAL pre 5.-9. ročník. Vstup je možný len v maskách. Neváhajte preto žiaci a vyrobte si karnevalový kostým, nie je to vôbec ťažké. Na internete nájdete množstvo inšpirácií. Odmeňovať sa budú masky v rôznych disciplínach - najvtipnejšia, najstrašidelnejšia, najkreatívnejšia, skupinová a pod.

            Nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa. Preto sa smelo pustite do výroby kostýmu, veď aj my - Vaši vyučujúci, sme už začali pracovať na svojich maskách.

            Tešíme sa na zábavu a prehliadku v maskách.

          • Biblická olympiáda školské kolo

          • Dňa 22. 1. 2024 sa uskutočnilo školské kolo Biblickej olympiády. 

            Na Biblickom krúžku sme sa pripravovali z kníh Starého zákona /Genezis, Daniel, Žalm 27/ a  z Nového zákona /Evanjelium podľa sv. Jána/. 

            Spoločnou témou vybraných biblických kníh je "Vytrvať vo viere."

            Vytrvalosť a vedomosti si zmerali žiaci 5. až 9. ročníka.

            Výsledky:

            1. miesto: Viktor Vykoukal, VII. B.

            2.miesto: Diana Sameková, VII. A

            3. miesto: Sebastián Očkaják, VII.C

            Úspešní riešitelia:

            Lukáš Jaroš, IX. B, Katarína Viskupová, VIII. C, Šimon Jaroš, V. B, Kristián Pavlovič, V. A.

            Výhercom blahoželáme a všetkým súťažiacim ďakujeme za usilovnosť!

            Postupujúcim prvým trom žiakom prajeme veľa úspechov v okresnom /dekanátnom/ kole, kde budú ako družstvo reprezentovať našu školu.

            Okresné kolo sa uskutoční 21. marca 2024.

            Mgr. Laura Svetlanská a  Sr. Klára Zbínová

          • Návšteva Múzea holokaustu

          • Žiaci v rámci historicko-geografického krúžku si v nedeľu 28.januára 2024 pripomenuli Medzinárodný deň holokaustu návštevou Múzea holokaustu v Seredi. Absolvovali prehliadku interiéru a exteriéru múzea, oboznámili sa s históriou tohto miesta. Zároveň mali možnosť navštíviť aj výstavu riaditeľa Múzea holokaustu Dr. Martina Korčoka, ktorá zobrazovala preživších zo Slovenska. O podujatí sa dozviete aj v albume Návšteva Múzea holokaustu . (MirKos)

          • Modely chemických zlúčenín

          • Žiaci 9.ročníka na hodinách chémie vytvárali modely rôznych chemických zlúčenín. Vytvorili najmä modely uhľovodíkov a derivátov uhľovodíkov. Zaujímavou formou tak získali lepšiu predstavu o ich atómovej štruktúre a pochopili rozdiel medzi uhľovodíkom a jeho derivátom. Môžete si ich prezrieť aj v albume Modely chemických zlúčenín. (ZdeSla)

          • Šaliansky Maťko školské kolo

          • V polovici januára 2024 v našej škole prebehlo školské kolo súťaže Šaliansky Maťko J. C. Hronského. Obsahom je prednes textov zameraných na povesti. Porota pod vedením p.uč. Moniky Budayovej si vypočula povesti o hradoch, zbojníkoch, kráľovi Matejovi, ako i o láske. Víťazky II. a III. kategórie budú školu reprezentovať v okresnom kole spomínanej súťaže v budove Matice slovenskej v Nitre. Držíme palce Karolíne Kurejovej a Laure Bulavčákovej! Naši žiaci, ktorí sa súťaže zúčastnili sú aj v albume Šaliansky Maťko školské kolo. (GabLal)

          • Kolobeh vody v prírode

          •  Na hodinách chémie sa žiaci 7.ročníka učili o vode a jej kolobehu v prírode. Vytvorili krásne 3D projekty na túto tému a odprezentovali ich. V každej triede sme vyhodnotili najzaujímavejší projekt a žiaci dostali sladkú odmenu. Celkový víťaz za ročník bol Dominik Fúska zo VII.C. Veríme, že sa im tento projekt páčil a niečo nové sa naučili. Výsledky práce žiakov si môžete pozrieť v albume Kolobeh vody v prírode (ZdeSla).

          • Konzultačný deň

          • Triedne schôdze Rodičovského združenia sa uskutočnili v pondelok 15.januára 2024 v čase 15.30-17.00 formou individuálnych konzultácií.

          • Traja Králi prišli aj na Chrenovú

          • Žiaci našej školy /Maťko Dojčán, VIII. C, Adelka Strapková, I. C, Samko Strapko, III. A, Onurko Bihari, III. B/, aktívne prispeli k príchodu Troch kráľov v rámci detskej svätej omše 6. januára 2024 v kostole sv. Martina na Chrenovej. Ďakujeme za ich ochotu a námahu, ktorú vynaložili pri nácviku i pri vystúpení. Sviatok Troch kráľov patrí medzi najstaršie kresťanské sviatky, ktorý sa slávi už od 3. storočia. Pravoslávni kresťania slávia v tento deň Vianoce. Ústrednou témou je udalosť, keď traja mudrci z Východu prišli do Betlehema pokloniť sa novonarodenému Ježišovi a priniesli mu svoje dary – zlato, kadidlo a myrhu. Troch kráľov, ktorých tradícia nazvala Gašpar, Melichar a Baltazár, priviedlo k malému Ježiškovi svetlo betlehemskej hviezdy. Na tento sviatok sa požehnávajú príbytky a na dvere sa posvätenou kriedou píše: C, M, B – skratka latinského Christus Mansionem Benedicat – Kristus nech požehná náš príbytok. Spoločne s nimi Vám prajeme požehnaný, šťastný a zdravý Nový rok! Pozrite si album Traja Králi prišli aj na Chrenovú(Sr. Klára a Sr. Gabriela)

            ODKAZ NA VIDEO: https://drive.google.com/file/d/1q0-OfRjOL58IIhPB4FPUlnYnlkqrD-vW/view?usp=drive_web

          • Tešíme sa na Vianoce

          • Naše šikovné deti vytvorili vo vianočných dielničkách so svojimi pani učiteľkami krásne vianočné darčeky, ozdobili stromček vo Vianočnom mestečku na Svätoplukovom námestí v Nitre, napísali listy Ježiškovi, dokonca sa prvákom podarilo postavať snehuliaka z prvej snehovej nádielky. A teraz sa už všetci nevedia dočkať darčekov pod ich vlastnými stromčekami. Krásne sviatky všetkým! (MarMin)

          • Vianočná pošta

          • Žiaci 3.C, 4.A a 7.C triedy s radosťou vytvorili, napísalo a poslali krásne vianočné pohľadnice neznámym starkým do domova dôchodcov. Ako malý darček sme im pribalili jeden čajík, ktorý ich veríme, že poteší a zohreje. Ďakujeme za tento milý počin našim žiakom. Pozrite si aj album Vianočná pošta. (LauSve)

          • Mrázik

          • Krúžok LATINODISKO sa rozlúčil so starým rokom pekným vystúpením v programe Mrázik, ktoré zatancovali pred kamarátmi v škole i pred svojimi rodičmi. Chceme všetkým popriať veselé Vianoce a úspešný nový rok plný splnených prianí. Vaše trénerky Magda a Ivanka

          • Vianočné vystúpenie "Mrázik"

          • Dňa 18.12.2023 sa žiaci 3.C, 4.C a TK Hviezdička predstavili v krásnej rozprávke Mrázik. Deti sa svedomito na predstavenie pripravovali a potešili tak nielen rodičov, ale aj deti v škole.  Ako taneční hostia sa predstavili dievčatká z tanečného krúžku Latino-Disco. Všetkým z celého srdca ďakujeme a prajeme krásne a požehnané VIANOCE. Pozrite si album Vianočné vystúpenie "Mrázik"(JulVar & AndBil) 

          • Okresné kolo Technickej olympiády

          • Dňa 23.11.2023 sa víťazi školského kola v A kategórii Linda Chobotová, Peter Pančák a  v B kategórii Viktor Vykoukal, zúčastnili Okresného kola Technickej olympiády. Umiestnenie v A kategórii:  Linda Chobotová spolu s Petrom Pančákom obsadili 11. miesto zo 16 zúčastnených škôl.  Umiestnenie v B kategórii Viktor Vykoukal obsadil 13. miesto zo 19 zúčastnených škôl. (KarBli)

          • Pytagoriáda 3. a 4. ročník

          • Dňa 12. 12. 2023 si žiaci 3. a 4. ročníkov zmerali sily v matematických schopnostiach. V matematickej súťaži Pytagoriáda dosiahli žiaci nasledovné výsledky:

            Kategória P31. miesto: Martin Kvasnica  III. B, 2. miesto: Lilia Hric  III. A a 3. miesto: Liliana Kikelová  III. A.

            Kategória P4 - 1. miesto: Samuel Králik IV. A, 2. miesto: Matej Navrátil IV. B a 3. miesto: Oliver Lenický IV.A. 

            V tomto školskom roku bol aj veľký počet úspešných riešiteľov s veľmi dobrými výsledkami. Všetkým patrí srdečná gratulácia! Viac napovie album Pytagoriáda 3. a 4. ročník. (AndSra)