• Rozlúčka deviatakov

          • predposledný školský deň na základnej škole dnes prežívali naši deviataci. Rozlúčku si so základnou školou užívali, ako sa patrí. Pozrite si náš fotoalbum

          • Európsky pohár Šiófok Maďarsko

          • Členky TK Hviezdička nás  reprezentovali v medzinárodnej tanečnej súťaži veľmi úspešne. Zúčastnili sa jej kluby z Maďarska, Česka, Poľska, Rumunska, Macedónska a Slovenska. Naše dievčatá si  v kategórii Mini Produkcia Contemporary s choreografiou Naše sny  vybojovali zlaté medaile s pohárom. Ďakujeme za podporu všetkým, predovšetkým rodičom. Pozrite album Európsky pohár Šiófok Maďarsko. (AndBil)

          • Čítajte s nami - Krajská knižnica K. Kmeťku, Nitra

          • Aj tento školský rok sa žiaci 2., 3. a 4. ročníka zapojili do celoročnej čitateľskej súťaže Čítajte s nami, ktorú usporiadúva Krajská knižnica K. Kmeťku v Nitre v rámci nitrianskych základných škôl. Tento rok nás milé pani knihovníčky viedli po stopách súčasných slovenských spisovateľov. V 23. ročníku tejto súťaže sa podarilo v kategórii druhákov žiakom z našej  II.C triedy vyhrať 1. miesto, v kategórii tretiakov naša III.A získala 3. miesto a v kategórii štvrtákov žiaci zo IV.A získali taktiež 3. miesto. Všetkým náruživým čitateľom srdečne gratulujeme!  Viac napovie album Čítajte s nami - Krajská knižnica K. Kmeťku, Nitra. (MarMin, AndStr, AndBil)

          • SUPERFINÁLE 2023

          • 13.-14. 6.  sa v X-BionicSphere v Šamoríne  konalo Superfinále  2023, čo je najväčší  športový festival ZŠ na Slovensku. Celý projekt zastrešuje  Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Národné športové centrum v spolupráci s jednotlivými zväzmi, federáciami a Slovenským olympijským tímom. Celkovo sa do súťaženia v Šamoríne zapojilo 1200 žiakov a žiačok Základných škôl.

            Naši chlapci Boris Kmetyo, Filip Buch, Martin Tomek, Oliver Holka, Alex Tkačivsky, Dominik Chobot si vybojovali postup do finálovej desiatky víťazstvom na Majstrovstvách okresu  a kraja. Preteky otvorila reprezentantka Slovenska v behu  na 400m prekážok Emma Zapletalová. V konkurencii športových škôl si chlapci vybojovali TOP 8 v školskej atletike starších žiakov (celkovo 8. miesto) !

            Osobné rekordy sa podarilo urobiť Dominikovi  Chobotovi v behu na 60m  ( 7,49 s), kde skončil ako druhý na Slovensku, v skoku do diaľky 529 cm, čím opäť posunul vlastný školský rekord.  Aj na štafete 4x60m mali chlapci vysoké ambície, nakoľko mali najlepší čas spomedzi všetkých účastníkov okresných a krajských škôl. Žiaľ posledná predávka sa nevydarila, chlapci skončili na 4. mieste. Všetci bojovali a všetkým chlapcom patrí veľké uznanie za prístup tak na tréningoch ako i počas reprezentácie školy na jednotlivých kolách.

            Po ukončení pretekov už mali voľný program vo Funzóne, kde mali jednotlivé zväzy (aj iné inštitúcie) pre nich pripravené  zábavné aktivity. Taktiež sa konala autogramiáda reprezentantov vo futbale. Príjemným spestrením od organizátorov bol nočný beh o pohár tajomníka pre šport, ktorý sa bežal o 22:00 na dostihovej dráhe  (1600m).  Alex, Dominik a Boris sa zapojili a svoje vytrvalostné kvality ukázali najmä Alex s Borisom, ktorí dobehli na 4.-5. pozícii.

            13.6. však boli v dejisku Superfinále na programe aj prvé otvorené majstrovstvá Slovenska v parkoure. Súťažilo  40 chlapcov a 40 dievčat . Našu školu reprezentovali v kategórii dievčat Linda a Natália Chobotové a  medzi chlapcami Daniel Hlaváč. Každý účastník mal dva kvalifikačné pokusy, ktoré boli merané elektronickou časomierou. Do semifinálového kola postupovalo 20 dievčat a 20 chlapcov. Postúpiť sa podarilo Danielovi a Linde. Do finále postupovali iba šiesti z každej kategórie a Linde sa vo finále skvelým výkonom podarilo vybojovať krásne 3. miesto!

            Všetkým ku krásnym výkonom a vzornej reprezentácii srdečne gratulujeme!

            Video: https://fb.watch/lfXSXEBsn4/  https://fb.watch/lfXVcxAIgv/   AlbumSUPERFINÁLE 2023. (SilAmb)

          • Beh olympijského dňa 2023

          • Naši úspešní športovci sa 16.júna 2023 zapojili Beh olympijského dňa 2023. S výbornými výsledkami reprezentovali našu školu a najlepšie výsledky dosiahli 1.miesto Jazmína Kmeťová 3.- 4. Ročník,2.miesto Natália Chobotová 7.-9. ročník,2.miesto Diana Drevenáková 1.- 2.ročník. (LucAgh)

          • TK Hviezdička - KÁBRT CUP

          • Dievčatá z TK Hviezdička si opäť dňa 17.6.2023 z celoslovenskej tanečnej súťaže Kábrt Cup v Hlohovci priniesli domov ten najcennejší kov zlato. Blahoželáme a ďakujeme za tak veľkú ochotu a spoluprácu všetkým rodičom. TK Hviezdička - KÁBRT CUP. (AndBil)

          • Olympijský deň - I.A, I.B

          • 16.6.2023 sa 1.A a 1.B zúčastnili na Olympijskom dni, ktorý sa konal v Nitre na futbalovom štadióne. Žiaci prišli povzbudzovať reprezentantov našej školy a vyskúšali si rôzne športové stanovištia, nechýbala ani jazda v policajnom aute. Bol to príjemný zážitok plný zábavy.  Olympijský deň - I.A, I.B. (LenVel & MarKad)

          • TK Hviezdička - Šípková Ruženka

          • Žiaci 2.C, 3.C triedy a TK Hviezdička si pripravili pre svojich najbližších aj tento rok krásne divadelno-tanečné predstavenie  Šīpková Ruženka. Aj keď počasie neprialo zabavili sme sa na olympiáde v telocvični  a odniesli sme si my aj naši rodičia  nezabudnuteľné zážitky. Pozrite si album TK Hviezdička - Šípková Ruženka. (AndBil)

          • TK Hviezdička Showtime

          • TK Hviezdička  zažiarila na Showtime v Leviciach. Dievčatá zīsklali zlaté umiestnenie a postúpili na Európske Finále, ktoré sa bude konať v Maďarsku v meste Šiófok na Balatone,  dňa 23.6.2023. Držme im teda spoločne palce. TK Hviezdička Showtime. (AndBil)

          • Šk. výlet Zveropark - II.A, II.B

          • Dňa 12.6. sa žiaci II.A a II.B zúčastnili školského výletu v Zveroparku. Spoznali mnohé zaujímavé exotické a domáce zvieratá. Zahrali sa na mnohých atrakciách a obdivovali vyrezávané rozprávkové bytosti, poučili sa z informačných  kreslených tabúľ. Bol to skvelý deň. Pozrite si album Šk. výlet Zveropark - II.A, II.B. (TatTom)

          • ŠVP Kremnica - Skalka 3.A, 3.B, 4.A

          • V dňoch 29.5. - 2.6.2023 sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili školy v prírode na Skalke v Horskom hoteli Minciar. Deti si užili bohatý animačný program uprosterd nádhernej prírody Kremnických vrchov. Cestou do školy v prírode sme navštívili Minciareň v Kremnici a cestou späť sme sa zastavili v Banskom múzeu v Štôlni Andrej. Počas pobytu sme spoznávali okolitú prírodu, vyšli sme si na Peknú vyhliadku na Skalke, prešli sme sa 7km po Bielej stope na štadióne Rudolfa Čilíka. Počasie nám prialo, slniečko na nás svietilo celý týždeň. MDD sme oslávili parádnou opekačkou s diskotékou. Domov sme sa vrátili šťastní a vysmiati, plní krásnych zážitkov. Veľa napovie album ŠVP Kremnica - Skalka 3.A, 3.B, 4.A (MarMin)

          • KLOKAN matem. súťaž

          • Matematický klokan je najväčšia medzinárodná matematická súťaž na svete. Každoročne sa do nej zapája niekoľko miliónov žiakov na celej zemeguli.

            Tak prečo nie aj tí naši?

            Naša škola sa zapája už približne 10 rokov. Sme radi, že naši žiaci majú ešte záujem zmerať si svoje sily v matematike.Tento rok sa zapojilo 106 žiakov. Riešili úlohy náročné i menej náročné. Každý si zaslúžil odmenu vo forme diplomu a malého darčeka.

            Úspešní riešitelia:

            5.C Šimon Jašo

            4.C Tomáš Kadlečík

            3.C Sofia Mikhailova

            3.B Hana Popundová

            3.A Zuzana Kučerová

            2.C Jana Odrášková, Jakub Hadzima

            2.B Martin Kvasnica, Ondrej Dic

            2.A Samuel Hrubovčák, Liliana Kikelová

            1.C Zoe Poláková, Anna Gulánová

            1.B Tomáš Szabó

            Mgr. Csandová, koordinátorka súťaže. Pozrite si album KLOKAN matem. súťaž 

          • Mladí divadelníci

          • Žiaci 5. C sa veľmi posnažili a na hodine literatúry si pripravili bábkové divadlo s názvom Vianočná misia. Celý scenár pripravila Linda Palinská. (GabLal)