• Konzultačný deň

          • Triedne schôdze Rodičovského združenia sa uskutočnili v pondelok 15.januára 2024 v čase 15.30-17.00 formou individuálnych konzultácií.

          • Tešíme sa na Vianoce

          • Naše šikovné deti vytvorili vo vianočných dielničkách so svojimi pani učiteľkami krásne vianočné darčeky, ozdobili stromček vo Vianočnom mestečku na Svätoplukovom námestí v Nitre, napísali listy Ježiškovi, dokonca sa prvákom podarilo postavať snehuliaka z prvej snehovej nádielky. A teraz sa už všetci nevedia dočkať darčekov pod ich vlastnými stromčekami. Krásne sviatky všetkým! (MarMin)

          • Vianočná pošta

          • Žiaci 3.C, 4.A a 7.C triedy s radosťou vytvorili, napísalo a poslali krásne vianočné pohľadnice neznámym starkým do domova dôchodcov. Ako malý darček sme im pribalili jeden čajík, ktorý ich veríme, že poteší a zohreje. Ďakujeme za tento milý počin našim žiakom. Pozrite si aj album Vianočná pošta. (LauSve)

          • Mrázik

          • Krúžok LATINODISKO sa rozlúčil so starým rokom pekným vystúpením v programe Mrázik, ktoré zatancovali pred kamarátmi v škole i pred svojimi rodičmi. Chceme všetkým popriať veselé Vianoce a úspešný nový rok plný splnených prianí. Vaše trénerky Magda a Ivanka

          • Vianočné vystúpenie "Mrázik"

          • Dňa 18.12.2023 sa žiaci 3.C, 4.C a TK Hviezdička predstavili v krásnej rozprávke Mrázik. Deti sa svedomito na predstavenie pripravovali a potešili tak nielen rodičov, ale aj deti v škole.  Ako taneční hostia sa predstavili dievčatká z tanečného krúžku Latino-Disco. Všetkým z celého srdca ďakujeme a prajeme krásne a požehnané VIANOCE. Pozrite si album Vianočné vystúpenie "Mrázik"(JulVar & AndBil) 

          • Okresné kolo Technickej olympiády

          • Dňa 23.11.2023 sa víťazi školského kola v A kategórii Linda Chobotová, Peter Pančák a  v B kategórii Viktor Vykoukal, zúčastnili Okresného kola Technickej olympiády. Umiestnenie v A kategórii:  Linda Chobotová spolu s Petrom Pančákom obsadili 11. miesto zo 16 zúčastnených škôl.  Umiestnenie v B kategórii Viktor Vykoukal obsadil 13. miesto zo 19 zúčastnených škôl. (KarBli)

          • Pytagoriáda 3. a 4. ročník

          • Dňa 12. 12. 2023 si žiaci 3. a 4. ročníkov zmerali sily v matematických schopnostiach. V matematickej súťaži Pytagoriáda dosiahli žiaci nasledovné výsledky:

            Kategória P31. miesto: Martin Kvasnica  III. B, 2. miesto: Lilia Hric  III. A a 3. miesto: Liliana Kikelová  III. A.

            Kategória P4 - 1. miesto: Samuel Králik IV. A, 2. miesto: Matej Navrátil IV. B a 3. miesto: Oliver Lenický IV.A. 

            V tomto školskom roku bol aj veľký počet úspešných riešiteľov s veľmi dobrými výsledkami. Všetkým patrí srdečná gratulácia! Viac napovie album Pytagoriáda 3. a 4. ročník. (AndSra)

          • Otvorená hodina v združení Arabeska

          • V pondelok 11. decembra 2023 sa žiaci 3.C triedy a dievčatá z TK Hviezdička zúčastnili na otvorenej mikulášskej hodine združenia Arabeska, kde si spoločne zašportovali a zatancovali. Deti zo združenia Arabeska im predviedli gymnastické zostavy, s ktorými sa zúčastňujú na svetových súťažiach. Za dobre odvedenú prácu ich na konci navštívil aj Mikuláš s plným vrecom darčekov. Pozrite si album Otvorená hodina v združení Arabeska(ZuzLaz, MarJág)

          • Vianočný jarmok

          • V utorok 12. decembra 2023 sa na našej škole uskutočnil Vianočný jarmok. Každá trieda 1.-9. ročníka si počas prvej vyučovacej hodiny pripravila v telocvični stánok s vianočným tovarom.

            Jarmok začal o 8.55, kedy prišli nakupovať žiaci 1. ročníka. Každá skupina žiakov mala čas na to, aby si pozreli tovar v stánkoch a nakúpili. A bolo si z čoho vyberať – vianočné ozdoby, svietniky, sviečky z vosku (krásne ako vo vianočnom mestečku, ale s výhodnejšou cenou pre kupujúcich), ikebany, pohľadnice, anjeli z rôzneho materiálu,  nádherné háčkované dečky, náramky, vianočné pečivo a mnohé iné veci. Tovar sa míňal veľmi rýchlo, hlavne, keď prišli žiaci nižších ročníkov. Predavači boli tiež veľmi flexibilní – keď videli, že niečo nejde na odbyt, znížili ceny. A tak o 15.30, kedy bol oficiálny záver, bolo takmer všetko vypredané a rodičia so žiakmi so ŠKD už veľa vecí na výber nemali.

             Ako bolo už vopred oznámené, časť výťažku s Vianočného jarmoku a zbierka počas jarmoku, bude venovaná občianskemu združeniu – Červený nos. Spoločne sa nám podarilo vyzbierať 470,-€, ktoré v čo najkratšom čase odovzdáme.

            Na záver by sme sa chceli poďakovať všetkým, ktorí sa zapojili do tejto dobročinnej akcie – kupujúcim i predávajúcim, ale aj  rodičom, ktorí nezištne poskytli vzácne, ručne vyrobené veci.

            súčasťou Vianočného jarmoku bola i výstava o slovenskom olympizme

          • Deň otvorených dverí FN Nitra

          • Vybraní žiaci 8. a 9.ročníka sa zúčastnili Dňa otvorených dverí Fakultnej nemocnice Nitra, ktorý sa uskutočnil dňa 7.12.2023. Pre žiakov bol pripravený bohatý program, kde im boli predstavené názorné ukážky práce našich sestier, jednotlivých základných odborov, ako internistických, tak aj chirurgických, práca inštrumentárnych a anestéziologických sestier, ako aj gynekológia a pediatria. Žiaci si vyskúšali a pozreli s čím prichádzajú do kontaktu zdravotné sestry. (MarTul)

          • BREJKY automaty

          • Vážení rodičia,od 6.12.2023 sme v spolupráci s Rajom pripravili pre našich žiakov mliečny automat, umiestnený v priestoroch školy. V prípade, že sa používanie automatu osvedčí, od septembra škola uzatvorí zmluvu na Školské mlieko s firmou RAJO. V tom prípade bude mať žiak /vlastník Brejky karty/ nárok na jedno neochutené mlieko denne zdarma. V mliečnom automate si budú môcť zakúpiť rôzne mliečne a cereálne produkty. Nákup produktov bude prebiehať prostredníctvom dobíjateľnej karty, ktorú si žiak môže zadarmo vyžiadať u triedneho učiteľa. Dobíjateľná karta bude platná počas celej doby školskej dochádzky. Dobíjateľná karta má nulovú hodnotu, rodič ju môže dobíjať prostredníctvom internetbankingu, vkladom, poštovou poukážkou. Výšku kreditu a interval dobíjania si kontroluje rodič. Na portáli https://automaty.come.cz/sk/login/ má rodič prehľad o všetkých výberoch (čas, množstvo) a o zostávajúcom kredite na karte. Brejky sortiment si rodičia môžu pozrieť na stránke https://brejky.sk/. (MarCsa)

          • Vianočný turnaj v ringu

          • V piatok 8.decembra 2023 sa uskutočnil Vianočný turnaj v ringu na ZŠ Škultétyho. Turnaja sa zúčastnilo 8 družstiev, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín. Naše súťažné družstvá obsadili 4. a 5. miesto. Srdečne blahoželáme! (MarTul)

          • Mikuláš na našej škole

          • V utorok 5.12.2023 našu školu navštívil svätý Mikuláš. Žiaci na prvom stupni mu venovali básničky a pesničky, ktoré sa pre neho naučili a on ich za to odmenil sladkým balíčkom plným dobrôt. Mikuláša nič tak nepotešilo, ako ligotajúce sa očká detičiek v laviciach, keď im dal balíček. Mikuláš neprišiel medzi žiakov sám, ale navštívil ich aj anjelik, ktorý rozžiaril všetkých svojou prítomnosťou. (MarTul)

          • Vianočná Bratislava

          • V sobotu 2.decembra 2023 žiaci v rámci histricko-geografického krúžku navštívili Bratislavu. Absolvovali nielen pešiu vychádzku Starým mestom, ale navštívili vianočné trhy na Hlavnom a Štefánikovom námestí. Zážitkom pre nich bola aj neplánované stretnutie s Mikulášom a návšteva interaktívnej výstavy Malý princ. (MirKos)

          • Piataci budúci stavitelia

          • Na hodinách matematiky si žiaci V.C vyskúšali stavby telies z kociek a naučili sa zakreslovať ich pôdorys a plán. Potom sa naučili postaviť stavby podľa zadaného plánu. Všetci pracovali s nadšením a učivo zvládli na jednotku s hviezdičkou. Len tak ďalej! (ZdeSla)

          • Súťaž Náboj Junior

          • V novembri 2023 sa výber našich žiakov - Emma Šoková, Martin Golha, Júlia Kentošová a Matúš Szórád - úspešne zúčastnil ako jeden tím matematicko - fyzikálnej súťaže Náboj Junior, ktorá sa konala na Gymnáziu, Párovská ul. v Nitre. Súťaž pozostávala vo vypočítaní čo najväčšieho počtu náročných príkladov za 120 minút. (ZdeSla)

          • „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?“ – Poďakovanie

          • Čas lásky, pokoja a obdarovávania už klope na dvere. Opäť sme mali možnosť  potešiť seniorov v domovoch dôchodcov a zapojiť sa do celoslovenskej dobrovoľnej zbierky "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?".

            Srdečne by sme sa chceli poďakovať rodičom, žiakom a kolegom, ktorí sa zapojili do zbierky. Potešila nás veľká nádielka darčekov. Do akcie sa zapojili žiaci 1. aj 2. stupňa. Kontaktnej osobe, PaedDr. Ingride Jakubičkovej z Gynmnázia na Golianovej ul, Nitra, sme 30.11.2023 odovzdali 113 „Krabíc lásky“. Veríme, že aj o rok sa spoločne zapojíme a prispejeme na dobrú vec.

            Ďakujeme. (MarTul)

          • Divadlo - Hlava v hlave

          • My, žiaci 1. stupňa, sme boli 16. novembra 2023 súčasťou jedinečnej inscenácie Hlava v hlave v Starom divadle K. Spišáka v Nitre. Počas nej sme absolvovali interaktívnu a zábavno-náučnú prednášku z oblasti HLAVOLÓGIE. Herci dali hlavy dokopy a zmerali našu tvrdohlavosť, dozvedeli sme sa, ako hodiť veci za hlavu alebo aj ako tú hlavu nestratiť. Svoje dojmy sme preniesli aj na výkres a nakreslili pekné obrázky. Viac napovie album Divadlo - Hlava v hlave. (MarKad)

          • Corgoni do toho!!!

          • Žiaci IX.C triedy na charitatívnej športovej exhibícii - Integrácia vyhrali lístky na hokejový zápas. Vedenie HK Nitra sa rozhodlo a navýšilo počet lístkov, ktoré nám darovali. V nedeľu 26.11. sa tak žiaci vyšších ročníkov mohli zúčastniť hokejového zápasu Nitra - Košice aj s niektorými pedagógmi. Týmto, chceme poďakovať vedeniu HK Nitra, že sme si mohli užiť super atmosféru. (MichBull)