• Modrý gombík UNICEF 2024

          • Milí rodičia a žiaci,

            na našej škole sa 13.-17.mája 2024 uskutočnila zbierka MODRÝ GOMBÍK UNICEF 2024. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli a môžeme tak UNICEFu zaslať 358, 66 eur. Ďakujeme!!!! Zároveň ďakujeme aj Emke Čavarovej a Ninke Michaličkovej, ktoré sa zbierky zúčastnili ako aktívne dobrovoľníčky.

          • Mladý záchranár CO

          • V utorok 14.mája 2024 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže Mladý záchranár CO. Našu školu reprezentovalo družstvo v zložení Matúš Furda, Matej Bernát, Alexandra Borovičková a Tamara Hamarová (všetci VII.C), ktorí  obsadili 1.miesto a postupujú na krajské kolo. Srdečne blahoželáme !!! O ceste našich šikovných "záchranárov" k tomuto výbornému výsledku sa dozviete aj v albume Mladý záchranár CO.

          • Návšteva študentiek UMB Banská Bystrica

          • Dňa 13.5.2024 navštívili našu školu študentky z PF Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici v sprievode ich pedagógov, vedúcej odboru školstva pani PaedDr. Marie Orságovej a odbornej referentky pre MŠ Mgr. Ľuboslavy Macievičovej. Po úvodnom predstaveni školy si v rámci príkladov dobrej praxe, mohli budúce pani učiteľky prezrieť špeciálne upravené miestnosti našej školy, porozprávať sa s odborníkmi zo školského podporného tímu a vidieť inkluzívne vzdelávanie v praxi. Viacej info v albume Návšteva študentov UMB Banská Bystrica.

          • Súťaž v poskytovaní prvej pomoci DMZ I

          • V areáli Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre sa 2. mája 2024 konalo regionálne kolo súťaže v poskytovaní prvej pomoci žiakov základných a stredných škôl Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja.  Súťaž slávnostne zahájil organizátor podujatia a riaditeľ územného spolku SČK Nitra a Topoľčany Andrej Barborka. Popriať šťastie súťažiacim prišiel aj pán primátor mesta Nitry p. Marek Hattas.

            Svoje vedomosti a zdatnosť si preverilo 22 tímov z 19 škôl. V kategórii Družstiev mladých záchranárov 1. stupňa ZŠ (DMZ I) súťažili aj žiaci našej školy v zložení: Jasmina Jedličková, Lara Kurucová, Lucia Sviteková, Martin Čavara a Ronald Benedek - všetci žiaci z III.B. Veľký dôraz pri príprave venovali tímovej práci, rozdeleniu si úloh a sledovaniu jedného cieľa – pomôcť zranenému. Na 12 praktických stanovištiach ich čakali rôzne súťažné i nesúťažné úlohy ako napríklad: poskytovanie prvej pomoci pri zlomenine, krvácaní, bezvedomí, šoku, museli zvládnuť aj kardiopulmonálnu resuscitáciu figuríny. Jednotlivé úlohy boli hodnotené odbornou porotou. Najlepší súťažiaci boli na záver odmenení vecnými cenami. Naši mladí záchranári sa umiestnili na krásnom 2. mieste.

            Srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov v súťažiach, ale hlavne, aby praktické vedomosti, ktoré žiaci počas prípravy a súťaženia nadobudli, vedeli uplatniť pri záchrane životov. Pozrite si album Súťaž v poskytovaní prvej pomoci DMZ I. (MarMin)