• Súťaž v poskytovaní prvej pomoci DMZ I

          • V areáli Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre sa 2. mája 2024 konalo regionálne kolo súťaže v poskytovaní prvej pomoci žiakov základných a stredných škôl Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja.  Súťaž slávnostne zahájil organizátor podujatia a riaditeľ územného spolku SČK Nitra a Topoľčany Andrej Barborka. Popriať šťastie súťažiacim prišiel aj pán primátor mesta Nitry p. Marek Hattas.

            Svoje vedomosti a zdatnosť si preverilo 22 tímov z 19 škôl. V kategórii Družstiev mladých záchranárov 1. stupňa ZŠ (DMZ I) súťažili aj žiaci našej školy v zložení: Jasmina Jedličková, Lara Kurucová, Lucia Sviteková, Martin Čavara a Ronald Benedek - všetci žiaci z III.B. Veľký dôraz pri príprave venovali tímovej práci, rozdeleniu si úloh a sledovaniu jedného cieľa – pomôcť zranenému. Na 12 praktických stanovištiach ich čakali rôzne súťažné i nesúťažné úlohy ako napríklad: poskytovanie prvej pomoci pri zlomenine, krvácaní, bezvedomí, šoku, museli zvládnuť aj kardiopulmonálnu resuscitáciu figuríny. Jednotlivé úlohy boli hodnotené odbornou porotou. Najlepší súťažiaci boli na záver odmenení vecnými cenami. Naši mladí záchranári sa umiestnili na krásnom 2. mieste.

            Srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov v súťažiach, ale hlavne, aby praktické vedomosti, ktoré žiaci počas prípravy a súťaženia nadobudli, vedeli uplatniť pri záchrane životov. Pozrite si album Súťaž v poskytovaní prvej pomoci DMZ I. (MarMin)

          • Futbal dievčatá

          • Dňa 16.4.2024 sa na ZŠ Cabajská konala súťaž futbalu dievčat 5.- 6 ročníka ZŠ. Naše dievčatá zdolali tri ZŠ  a s jednou remizovali. Z prvého miesta zo skupiny postupujú na MO, ktoré sa bude konať 30.4.2024 na ZŠ Tulipánová. Pozrite si album Futbal dievčatá. (LucAgh)

          • MO florbal

          •  Dňa 27.3.2024 sa konali MO vo florbale. Naše dievčatá skončili na krásnom 3. mieste. O úspech sa zaslúžili L. Chobotová, N. Chobotová, K. Kubačková, N. Látečková, T. Slažanská, V. Prípadová, L. Žáčiková, P. Kočišová, S. Bódiová,  K. Šubová a D. Michalková. Gratulujeme! Pozrite si album MO florbal. (LucAgh)

          • Zvuk, slovo a obraz príbehu

          • Od 12.2.-29.2.2024 boli žiaci 7.-9. ročníka zapojení do projektu "Zvuk, slovo a obraz príbehu". Tento projekt bol vytvorený mimovládnou organizáciou EDUMA. Je to organizácia, ktorá pracuje s emóciami smerom k poznaniu skutočného života. Naši žiaci pracovali s audio príbehmi na občianskej náuke, na triednickej hodine a na anglickom jazyku. Cieľom tohto projektu bolo zcitlivovanie mladých ľudí pre životy iných. Zvyšovanie ich empatie. Pracovali sme s príbehom Anežky, ktorá mala dyslexiu (ťažkosti s pochopením textu). Sledovali sme Hind a jej mamu so sestrou a ich útek zo Sýrie. Kamila ako matka nám porozprávala aké to bolo, keď jej syn Patrik bol ako dvanásťročný diagnostikovaný s cukrovkou. Naši žiaci uvažovali o životoch iných ľudí aj svojich spolužiakov a možnosti pomoci týmto ľuďom z ich strany. Boli sme príjemne prekvapení, ako ich tieto príbehy inšpirovali k empatickému nazeraniu na svet.

            Naša škola vyhrala aj ročný prístup zadarmo na online živú knižnicu, kde desať učiteľov z našej školy môže pracovať s príbehmi ľudí nielen zo Slovenska.

            Viac si možete pozrieť na: https://eduma.sk/karty/

            Naša učiteľka Zuzana Vogelová  hovorí o skúsenosti s projektom v časti video. (ZuzVog)

          • Deň Zeme 1. - 4. ročník

          • Dňa 22. apríla sme oslávili Deň Zeme. Žiaci 1. a 2. ročníka sa naučili, aké je potrebné chrániť našu Zem, čo jej prospieva a čo nie, vyskúšali si triedenie odpadu a zistili, čo všetko sa dá z neho vyrobiť jeho recyklovaním. Žiaci 3. a 4. ročníka si na tvorivých dielňach zasadili semienka rôznych rastlín a obnovili výsadbu vo vyvýšených záhonoch. Takto sme aj my svojou "troškou" prispeli k ochrane našej planéty. Pozrite si album Deň Zeme 1. - 4. ročník(LubMar)

          • Deň Zeme 5.-9.ročník

          • Pri príležitosti Dňa Zeme mali žiaci 5. - 9.ročníka 18.a 19.4.2024 a tiež 22.4.2024 náučné aktivity na tému Odpady, zveľaďovali okolie školy, zbierali odpadky, pripravovali záhon na vysadenie kvetov na školskom dvore a zútulňovali svoje triedy prinesenými rastlinkami. Niektorí žiaci sa zúčastnili tvorivých dielní a vyrábali papierové obaly na staré knihy a masky z odpadového materiálu. Takto sme si pripomenuli Deň Zeme! Nezabudnite si naše aktivity pozrieť v albume Deň Zeme 5.-9.ročník.(KatMoj)

          • Vybíjaná dievčatá

          • Dňa 18.4.2024 sa konalo postupové kolo na okresné kolo vo vybíjanej. Naše dievčatá porazili všetkých súperov, ZŠ Mojmírovce, ZŠ Vráble, ZŠ Čápor a ZŠ Branč.  Pozrite si album Vybíjaná dievčatá. (LucMuch)

          • Záchranári 3. ročník

          • Dňa 17.4.2024 sa žiaci tretích ročníkov zúčastnili na zaujímavej a v dnešnej dobe potrebnej ukážke práce záchranárov. Záchranári z Červeného kríža im predviedli svoju prácu -  poskytnutie prvej pomoci, záchranu života a transport do nemocmice. Asi najviac atraktívna bola pre deti sanitka a prevoz zranených, čo si mohli deti aj  vyskúšať. Viac napovie album Záchranári 3. ročník. (TatTom)

          • 4. ročník exkurzia Trnava

          • Žiaci 4.ročníka boli 10.04.2023 na vlastivednej exkurzii v Trnave. Navštívili Divadlo Jána Palárika, predstavenie "Traja tučniaci" a pozreli si historické centrum mesta. Bol to zaujímavý deň plný nových zážitkov. Viac napovie  album 4. ročník exkurzia Trnava. (MirMih)

          • Olympijský odznak zdatnosti

          • Dňa 17.4.2024 sa naša škola zúčastnila krajského kola v súťaži Olympijský odznak všestrannosti. V konkurencii 39 škôl sme sa umiestnili na vynikajúcom 2. mieste

            Naši reprezentanti: Marko Benc, Gabula Michal, Chobotová Linda, Karpinskyi Pavlo, Michaličková Nina, Molnárová Rebeka, Slažanská, Solnica Lucas. Viacej o priebehu sa dozviete v albume Olympijský odznak zdatnosti. (KarBli)

          • Zelený kútik

          • V rámci blížiaceho sa Dňa Zeme vyhlasujeme súťaž pre druhý stupeň našej školy: NAJKRAJŠÍ ZELENÝ KÚTIK. Žiaci si môžu zútulniť svoje triedy a priniesť izbové rastliny v kvetináčoch. Najkreatívnejšiu triedu odmeníme! (KatMoj)

          • Biblická olympiáda dekanátne kolo

          • Dňa 21.3.2024 sa v Piaristickej spojenej škole sv. Jozefa Kalazanského konalo dekanátne kolo Biblickej olympiády pod spoločnou témou „Vytrvať vo viere“. Nad celou súťažou držal ochrannú ruku otec Abrahám, ktorý žiakov usmerňoval a sprevádzal počas celej súťaže. Našu školu reprezentovali: Diana Sameková (7.A), Viktor Vikoukal (7.B) a Sebastián Očkaják (7.C). Vo veľmi  silnej konkurencii vybojovali krásne 3. miesto. Za toto úspešné reprezentovanie našej školy im patrí veľká vďaka. Laura Svetlanská a Sr. Klára Zbínová

          • 2% dane

          • Vážení rodičia, pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2% zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2% pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí.

            Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole, 
            • skvalitnenie vybavenia školy.

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, môžete na to použiť nasledovné dokumenty:

            vyhlásenie 2% dane dostupné tu  

            potvrdenie o zaplatení dane dostupné tu

            Aj z Vašich darov sme mohli realizovať v tomto školskom roku nasledovné aktivity. Veríme, že aj s Vašou pomocou budeme môcť naďalej zveľaďovať našu školu.

            Ďakujeme!!!!

          • UNICEF workshop

          • V utorok 9.apríla 2024 žiaci 7.B sa zúčastnili workshopu s p.Lukášom Cerovským, koordinátorom projektu UNICEF "Škola priateľská k deťom". Žiaci mali možnosť spoznať aktivity UNICEF, význam humanitárnej a dobrovoľnícekj práce UNICEF, ako i formy pomoci ľuďom, ktorí sa ocitli v mimoriadnych a ťažkých situáciách. Súčasťou workshopu boli i zvedavé otázky žiakov, na ktoré p.Cerovský otvorene a úprimne odpovedal. Podujaite bolo realizované v rámci zapojenia sa školy do projektu "Školy priateľské k deťom 2023/2024". (MirKos)

          • Štvrtáci čítali prvákom

          • Všetci vieme,  že MAREC je mesiacom kníh.  Preto sa aj naši štvrtáci rozhodli spríjemniť posledné marcové dni v škole našim najmenším.  Prečítali im rôzne zábavné príbehy.  Čas strávený v knižnici bol  prínosom nielen pre našich prvákov,  ale aj pre štvrtákov.  Ukázali svoju radosť z čítania a lásku ku knihám. Pozrite si album Štvrtáci čítali prvákom(JulVar,  MirMih, AndStr)

          • Vesmír očami detí

          • Žiaci na druhom stupni sa zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže Vesmír očami detí. Do obvodného  kola postupujú práce žiakov: Juraj Ján Matejka 6.B,Lilien Nagyová 6.B, Tamara Hamarová 7.C, Laura Bulavčáková 7.C, Šimon Očkaják 7.C. (LiaVin)

          • Preventívna prednáška

          • Dňa 18.3.2024 sa naši ôsmaci zúčastnili preventívnej prednášky na tému PRAVDA O DROGÁCH. Prednáška bola organizovaná v spolupráci s občianskym združením Slovensko bez drog. Žiaci mali počas prednášky možnosť diskutovať o drogách, ale aj o živote, snoch, šťastí a cieľoch. Za prednášku ďakujeme pánovi R.Bobčekovi. (IvSch)