• Výlet do historickej Budapešti

          • Dňa 31.5.2023 sa triedy VIII.B, VIII.C a IX.B zúčastnili školského výletu v Budapešti. Ako prvé navštívili Tropicárium, kde mohli vidieť v obrovskom akváriu žraloky, raje, pyrane či iné druhy rýb. V Dažďovom pralese boli exotické živočíchy, vtáky, opičky, aligátory, hady... Nasledovala prehliadka v centre historického mesta so sprievodkyňou, ktorá porozprávala rôzne zaujímavosti o Budapešti. Nakoniec sa výletníci presunuli na Budínsky hrad s nádherným výhľadom na celú Budapešť.

          • Beseda s poslancom EP p.Štefancom

          • V pondelok 5.júna 2023 mali možnosť žiaci 8.-9.ročníka zistiť, ako funguje, čo je poslaním, aké aktuálne úlohy rieši Európsky parlament. Beseda s poslancom EP p.Ivanom Štefancom, ktorý zastupuje záujmy Slovenska v Európskom parlamente od r.2014, žiakov zaujala nielen tým, že sa preberali aktuálne spoločensko-politické otázky.Vedeli ste, že stál za zavedením eura na Slovensko? Teraz to už vieme aj my. Pán Štefanec sa nevyhýbal žiadnej zvedavej otázke a určite si budeme pamätať jeho posolstvo o dôležitosti hľadania spolupráce ako šance na budúcnosť. Aktivita vznikla v spolupráci s EURODIRECT Nitra - IZPI p.Tatianou Kobidovou a asistentmi p.Štefanca - p.Vierou Čeplíkovou a p.Marcelom Sujom.

          • Deviataci v Tatrách

          • ŽIaci 9.C triedy 31.5.-2.6.2023 spoznávali krásy a tajomstvá Tatier na koncoročnom školskom výlete. Ako sa im pobyt v horách páčil sa môžete presvedčiť aj sami.

          • ŠVP 2.C a 3.C - Hrabovská dolina, Penzión Gejdák

          • V dňoch 8.5. - 12.5.2023 sa žiaci 2.C a 3.C zúčastnili pobytu v škole v prírode. Krásu čarovnej prírody sme objavovali v Penzióne Gejdák - Hrabovská dolina. Deti mali možnosť spoznávať okolitú prírodu,  jazdiť na koni, spoznávať život na farme. Ako relax po krásnych aktivitách využili bazén. Deti sa v ňom vybláznili,  zasúťažili,  zatancovali a samozrejme zaplávali. Vrátili sme s množstvom zážitkov a nádherných spomienok. O rok dovidenia. Viac napovie album ŠVP 2.C a 3.C - Hrabovská dolina, Penzión Gejdák. (JulVar)

          • Deň detí po našom

          • V piatok 2.júna sme netradičnými aktivitami oslávili Deň detí.

            Žiaci 6.C a 7.A sa vybrali na športový výlet na Pyramídu.

          • Čitateľský maratón

          • V termíne od 22.mája do 26. mája 2023 sa naša škola zapojla do Celoslovenského detského čitateľského maratónu. Aktívne sa ho zúčastnilo 324 žiakov 3. až 9. ročníka. Tento rok sme podporili myšlienku inklúzie a integrácie – čítalo sa preto  v rôznych jazykoch. U nás zazneli ukážky textov nielen v slovenskom jazyku, ale aj v anglickom, nemeckom, poľskom, ukrajinskom, gréckom, ruskom a maďarskom jazyku. V Nitre sme jednou z troch základných škôl, ktoré sa zapojili do krásneho projektu na podporu čítania detí. Veríme, že aj touto aktivitou upevníme pozitívny vzťah detí ku knihám.

          • Deviataci na Donovaloch

          • V dňoch 30. mája až 1. júna sa IX. A obrazne povedané "rozlúčila" so základnou školou. Poslednýkrát boli spoločne na školskom výlete. Dobrodružná cesta vlakom a autobusom, prechádzky po okolí v osade Donovaly, cesta turistickým vlakom a najmä celodenná túra do NKP Kalište určite nadlho utkvie v pamäti detí. Počasie bolo skvelé, rovnako aj naša nálada...

          • Tanečník školy 2023

          • Po 3 rokoch sme sa opäť stretli už na 13. ročníku školskej tanečnej súťaže Tanečník školy dňa 26. mája 2023 v telocvični. 26 detí si zasúťažilo v 2 vekových kategóriách a v kategórii sóloduo/trio. Odborná porota, v zložení Andrea Bilíková, Magdaléna Jakubíková, Vladimíra Mlacáková, mala neľahkú úlohu, lebo výkony jednotlivých tanečníkov boli na veľmi dobrej úrovni. Nakoniec udelila niekoľko 2. aj 3.miest. Vyhodnotenie bolo nasledovné:

            SÓLO ml.vek.kategória

            meno                        trieda  umiestnenie

            Nina Hajdukiewicz  3.C      1.

            Sára Trtíková          3.B       2.

            Stela Palinská        3.C       2.

            Simona Hajdukiewicz 2.C   3.

            Alexandra Stanová  2.C      3.

            Viktória Valentová    2.A      3.

            St.vek.kategória

            Ema Sofia Vargová 5.C       1.

            Elizabeth Fernyák   4.C       2.

            Ema Foltánová        6.A       3.

             

            DUO/trio ml.vek.kategória

            juniorky                                                                 trieda  umiest.

            Valentínka Naďová - Alica Foltánová                    3.B     1.

            Saša Fedorová – Sára Trtíková                            3.B     2.

            Laura Hamarová-Ema Fazekašová-Hana Burdová 3.A  3.

            St.vek.kategória

            Ema Sofia Vargová – Linda Palinská                   5.C     1.

             

            Absolútny Tanečník školy 2023 sa stala  Ema Sofia Vargová 5.C